Sonja Savić i Nina Milićević dobitnice Laguninih knjiga


24. novembar 2016. KULTURA – Prošle sedmice, neposredno pre premijere filma „Vojna akademija 3: Novi početak“ izvučeni su dobitnici knjiga iz Lagunine edicije Filmovani romani, koje se dodeljuju učesnicima naše zajedničke nagradne igre sa ovom izdavačkom kućom. Svakog meseca dele se po dve knjige, jedna za decu, a druga za odrasle. Roman Nila Gejmena „Koralina i tajanstveni svet“ dobila je Sonja Savić, a „Bridžet Džouns na ivici razuma“ Helen Filding dobila je Nina Milićević. Obe su u oktobru gledale film „Jesen samuraja“. Njihove ulaznice iz kutije za nagradnu igru izvukla je Biljana Jović, dopisnik RTS-a u prisustvu urednika filmskog programa i referenta za odnose sa javnošću Centra za kulturu.

Ovim romanima nagradićemo i dvoje gladalaca koji ovog meseca gledaju filmove u našem bioskopu. Da podsetimo, „Koralina i tajanstveni svet“ je Gejmenovo viđenje dečije fantastike, koju mnogi porede sa Luisovom „Alisom u zemlji čuda“. Na filmsko platno je dospela 2009. godine u režiji Henrija Selika, a glavne uloge su tumačili Dakota Fening i Teri Hačer. „Koralina“ je čudesna, uzbudljiva, zabavna i napeta avantura koja kombinuje i redefiniše dva tradicionalna načina pravljenja filmova. To je stop-motion animirani film, prvi koji je smišljen i snimljen u stereoskopskom 3D-u, nešto što filmska publika do tada još nije imala prilike da doživi! „Bridžit Džouns na ivici razuma“ nastavlja tamo gde se završio „Dnevnik Bridžet Džouns“, prvi od ukupno tri romana iz popularnog serijala Helen Filding o omiljenoj singl devojci celog sveta. Film je ekranizovan 2004. godine, a glumačka ekipa je ista kao i iz prvog filma (2001): Rene Zelveger, Kolin Firt i Hju Grant. Istoimenom serijalu pripada i roman: „Bridžit Džouns: Luda za njim“, objavljen 2014, ali koji nije ekranizovan. Laguna je u međuvremunu izdala i četvrti roman „Beba Bridžit Džons“, koji prati priču istoimenog filma premijerno prikazanog prošlog meseca. Upravo zbog ponovne aktuelnosti ove junakinje u najnovijem filmu izabrali smo da ovim romanom darujemo bioskopsku publiku. Podsećamo da smo prvim romanom iz ovog serijala već nagradili gledaoce prošle godine.

Zainteresovani za učešće u nagradnoj igri treba da na poleđini svoje bioskopske ulaznice čitko upišu ime, prezime i broj telefona, a zatim, po završetku filma, tu ulaznicu ubace u brendiranu kutiju za nagradnu igru koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade se izvlače jednom mesečno, pre početka (prve) filmske projekcije u mesecu koji prethodi.