Socijalisti Smedereva podržavaju Ivicu Dačića


12. februar 2013. DRUŠTVO – Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Smederevu najoštrije osuđuje hajku koja se ovih dana tendenciozno vodi protiv premijera i predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića. Iza napada na premijera i pokušaj diskreditacije njega lično i Vlade Republike Srbije, stoji namera da se uruši autoritet Vlade i prekinu započeti procesi.
Svesni smo da političkim oponentima u opoziciji smeta što je Vlada Republike Srbije stabilna i što je za relativno kratko vreme postigla rezultate koje nije imala ni jedna druga. Sadašnja Vlada stekla je visok stepen poverenja građana.

Vlada Republike Srbije je preuzela najteže moguće poslove da se izbori da Srbiju uvede u Evropsku uniju, da pronađe rešenje kosovskog problema, da se jednom za svagda obračuna sa kriminalom i korupcijom, da dovede investicije koje će otvoriti nova radna mesta i uposli naše građane.

Zadaci koje je preuzela na sebe su suviše važni da bi njihova realizacija bila prekinuta zbog bilo čijih želja ili planova koji su parcijalni ili političko-stranačke prirode. Ne postoji nijedan ozbiljan politički razlog za održavanje vanrednih ili prevremenih parlamentarnih izbora, jer državni i nacionalni interesi moraju da budu iznad svakog političkog, a posebno ličnog interesa.

Ova medijska hajka je pokušaj diskreditacije i Socijalističke partije Srbije. Gradski odbor SPS Smederevo najoštrije osuđuje pokušaj diskreditacije i kriminalizacije naše stranke, koju baš kao i njenog predsednika Ivicu Dačića, međunarodna javnost i građani Srbije ocenjuju najpozitivnijim ocenama. Za nas je to neuporedivo važnije od mišljenja takozvanih „nezavisnih“ analitičara ili „anonimnih izvora“, koji lažnim informacijama preko određenih medija pokušavaju da uruše ugled i značaj Socijalističke partije Srbije i njenog predsednika Ivice Dačić.

SPS, rukovodstvo Partije i predsednik Ivica Dačić zahtevaju da nadležni državni organi istraže sve korupcionaške afere i da u tome niko ne bude zaštićen.

Gradski odbor daje punu podršku predsedniku SPS i premijeru Vlade Republike Srbije Ivici Dačiću.