SNS,URS,SPS ruše lokalnu vlast


04. januar 2013. DRUŠTVO – Izvor: B92, Beta – SPS, URS i SNS potpisali su u Smederevu sporazum o saradnji kao korak ka formiranju nove lokalne vlasti u tom gradu koju čine Pokret za Smederevo, DS i SPS.

Gradonačelnik Smedereva je Jasna Avramović, osnivač Pokreta za Smederevo. Od ukupno 70 odbornika u lokalnom parlamentu, SPS, URS i SNS imaju 24 odbornika.

Predsednik URS u Smederevu Milan Dopuđa rekao je da su potpisnici sporazuma o smeni vlasti u Smederevu u pregovorima sa
drugim odbornicima koji bi podržali taj sporazum.

Dopuđa je kazao da je sa partnerima u Republici definisana platforma na osnovu koje će pozvati sve odbornike koji hoće da podrže tu inicijativu da svojim glasom učestvuju u formiranju “nove, pravednije vlasti u Smederevu”.

“Mi ovakvu vlast, predvodjenu gradonačelnikom Jasnom Avramović, nećemo podržavati, ali ćemo podržati svaku inicijativu koja će dovesti do formiranja nove, poštenije i odgovornije vlasti” zaključio je Dopuđja.

On je naveo da je sporazum dao potpuno drugačiji izraz, novu nadu i šansu za Smederevo da se ozbiljno i odgovorno krene ka formiranju drugačije, bolje vlasti koja će služiti gradjanima.

“Danas smo potpisali sporazum o saradnji u Smederevu što je novi iskorak u političkom životu Smedereva jer definiše programske ciljeve i načela rada Skupštine grada Smedereva i sadrži osam ključnih tačaka za razvoj grada i interese gradjana” rekao je Dopuđa.

On je kazao da se u sporazumu “prvi put ne govori o izmirenjima, ne govori se o kvotama, o podelama partijskog plena ili čega drugog” već o interesima gradjana.

U Smederevu je na vlasti koalicija Pokret za Smederevo, SPS i Demokratska stranka, dok su u opoziciji URS i SNS.