SNS podržava protest radnika “Želvoza”


11. aprila 2012. DRUŠTVO – Srpska napredna stranka oštro kritikuje ponašanje Vlade Srbije, takozvane Vlade socijalne pravde, koja i na ovom primeru pokazuje da, u stvari, četiri godine nije bilo socijalne pravde u Srbiji i da je privilegija bilo samo za bogate i za one koji se još više bogate, a ne za radnike, seljake i običan narod, za koje Vlada ne mari ni do poslednjeg dana svoje vlasti.

Zbog toga što su prevarili radnike «Želvoza» u Smederevu, ali i radnike u Kraljevu i širom Srbije, Srpska napredna stranka će ih 6. maja na izborima potući do nogu i oni će biti prošlost, kao što će i Tomislav Nikolić pobediti Borisa Tadića. Tako će biti i u gradu Smederevu.

I Predrag Umičević, koji je javno u novembru prošle godine rekao da su obezbeđene pare za prevarene radnike «Želvoza», koji im i sada, šest meseci kasnije i dalje govori neistinu, od 6. maja više neće biti gradonačelnik, a Srpska napredna stranka će se posle ovih izbora ozbiljno pozabaviti time kako se ponašao i šta je radio i kao gradonačelnik, ali i kao vlasnik više privatnih firmi u gradu .

Srpska napredna stranka podržava napore prevarenih radnika «Želvoza» da ostavre svoja ustavom garantovana prava, među kojima su osnova pravo na život i pravo na rad.