Smederevsko pozorište na Danima Bate Stojkovića


06. avgust 2013. KULTURA – Smederevsko pozorište „Kreativni haos“ izvešće svoju najnoviju predstavu „Putujuće pozorište Šopalović” na Danima Bate Stojkovića koji se od 10. do 13. avgusta, po četvrti put zaredom, održavaju u Vrnjačkoj Banji, u čast velikana srpskog glumišta. „Putujuće pozorište Šopalović“ kultno dramsko delo Ljubomira Simovića, režirala je Nevena Rakočević, a premijera predstava je bila krajem ovog maja.

Ovogodišnji Dani Bate Stojkovića nose naziv „Varljivo leto 2013.“ a kao i prethodnih godina manifestaciju će obeležiti veliki broj pozorišnih predstava, filmskih projekcija, književnih večeri, izložbi.

Svečano otvaranje je planirano za 10. avgust u 20 sati, u amfiteatru Danilo Bata Stojković, gde će biti odigrane sve predstave. Čast da ove godine otvori Batine dane, ima naš proslavljeni glumac Slavko Štimac. Nakon otvaranja, naše pozorište „Kreativni haos“ izvešće predstavu „Putujuće pozorište Šopalović”. Za 11. avgust u 21 sat planirano je da Teatar 91 iz Aleksinca izvede predstavu „Pozovi me radi preljube“.

Naš poznati glumac i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković izvešće monodramu „Naši dani“ i to 12. avgusta u 21 sat, a za 22 planirana je i prateća manifestacija „Glumci pevaju za Batu“ u izvođenju glumice Ljiljane Stjepanović i mladih glumaca iz klase Milice Kralj i Svetlane Cece Bojković, uz muzičku pratnju Milana Nikolića i Barakuda benda. Književne večeri i izložba „Bata u Vrnjcima“ biće održane u hotelu Solaris Resort.

Ove godine domaćin Dana Bate Stojkovića je naš legendarni glumac Dragan Gaga Nikolić, a svoje prisustvo, na ovoj sad već tradicionalnoj manifestaciji potvrdili su Batini prijatelji glumci: Milorad Mandić Manda, Mira Banjac, Ljiljana Dragutinović, Ljiljana Stjepanović, Milica Kralj.

Pokrovitelj manifestacije je opština Vrnjačka Banja, a kao i svih prethodnih godina, medijski pokrovitelj je RTV PINK. Organizator je Udruženje „Prijatelji Bate Stojkovića“.