Smederevski veslači vicešampioni Srbije


23. septembar 2013. SPORT – Veslači Smedereva zablistali su na poslednjem, ujedno i najjačem domaćem takmičenju, koje je održano minulog vikenda na Savskom jezeru u Beogradu.

Smederevci su na prvenstvu Srbije, u konkurenciji 190 posada iz svih srpskih klubova u svim kategorijama, osvojili čak 10 medalja, od čega 7 zlatnih, jednu srebrnu i dve bronzane. U subotu, prvog dana takmičenja smederevski veslači su stigli do 5 odličja.

Zlatne medalje osvojile su posade četverac skula i dubl skula u pionirskoj konkurenciji, kao i juniorski četverac bez kormilara. Do srebrnog odličja stigao je pionirski skif, dok je treće mesto zauzeo pionirski četverac sa kormilarom.

Drugog dana Državnog prvenstva Smederevci su nastavili žetvu medalja. Zlatne medalje pripale su skifu, dvojcu bez kormilara i četvercu bez kormilara u pionirskoj konkurenciji, kao i seniorskom dubl skulu, dok je bronzanu medalju osvojila još jedna posada seniorskog dubl skula.

Veslački klub Partizan je sa ukupno 15 medalja – osam zlatnih, šest srebrnih i jednom bronzanom, i ove godine najupešniji klub na Državnom prvenstvu, Smederevo je zauzelo drugo u generalnom plasmanu, dok je treća po uspešnosti Crvena zvezda sa ukupno 18 odličja – pet zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih.

Izvor: smederevo.org.rs