Smederevski strelci osvojili četiri medalje u Novom Sadu


25. januar 2016. SPORT – Veljko Ilić, strelac Streljačke družine „Smederevo“, standardnom vazdušnom puškom osvojio je dve medalje u Novom Sadu na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B (razvojnom) programu. Zlatnu je osvojio u kategoriji kadeta, a srebro u kategoriji mlađih juniora. Uspešne su bile i pionirke „Smedereva“ koje su osvojile prva dva mesta serijskom vazdušnom puškom. Zlatnu medalju je osvojila Iva Jovanović, a srebrnu Natalija Tasić.

Lep start najmlađih strelaca „Smedereva“ u drugom delu sezonu. Na strelištu Sportskog centra „Sajmište“ u Novom Sadu, na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B (razvojnom) programu osvojili su četiri medalje.
Najuspešniji je bio Veljko Ilić sa dve osvojene medalje. Standardnom vazdušnom puškom bio je najbolji kadet sa rezultatom od 586 krugova. Srebrnu medalju osvojio je Marko Ivanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 583 kruga, a bronzanu sa krugom manje Aleksa Nikolić iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“. Istim rezultatom Ilić je bio drugi u konkurenciji mlađih juniora, a Ivanović treći. Pobedio je Đorđe Rančić iz Streljačkog kluba „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 591 krugom. Ukupno je nastupio 21 kadet i 30 mlađih juniora.

Uspešne su bile i pionirke „Smedereva“ serijskom vazdušnom puškom. Prva dva mesta zauzele su sa rezultatom od 184 kruga Iva Jovanović i Natalija Tasić. Jovanovićeva je imala bolju poslednju seriju od Tasićeve 93:92. Treća je bila Natalija Stanković iz pirotskog „Lukanjca“ sa 181 krugom. Za „Smederevo“ je nastupala i Jovana Lazić, koja je sa 177 krugova bila šesta u konkurenciji 31 pionirke.

Standardnom vazdušnom puškom sa 379 krugova Tasićeva je bila 10-a kadetkinja i 17-ta mlađa juniorka. Iva Jovanović je sa 374 kruga zauzela 15-o mesto kod kadetkinja i 24-o kod mlađa juniorki, Jovana Lazić sa 368 krugova 22-ga kadetkinja i 33-ća mlađa juniorka. Nastupilo je 26 kadetkinja i 40 mlađih juniorki.

U disciplini pištoljem Snežana Jovanović je sa 338 krugova bila peta kadetkinja i 15-ta mlađa juniorka, a Ana Todorović je sa 356 krugova bila šesta mlađa juniorka. Nastupilo je 12 kadetkinja i 23 mlađe juniorke.
Drugo kolo Kupa Srbije za mlađe kategorije održaće se 13. i 14. februara u Kragujevcu, kao i tradicionalan „Zastava Kup“, na kome „Smederevo“ brani prošle godine osvojen trofej.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest