Smederevski strelci na 40. Internacionalnom prvenstvu Beograda


07. decembar 2015. SPORT – Petoro trenutno najboljih strelaca Streljačke družine „Smederevo“ sledećeg vikenda nastupiće na jubilarnom 40. Internacionalnom prvenstvu Beograda, standardnim vazdušnim oružjem, koje će se održati od 11. do 13. decembra u „Bel Ekspo Centru“ na Novom Beogradu. U konkurenciji puškom takmičiće se juniori Veljko Ilić i Natalija Tasić, a pištoljem Petar Adamović i Ana Todorović, kao i seniorka Jasmina Milovanović. Pored smederevskih strelaca i njihovih trenera Nikole Simića i Bobana Marinkovića, na poziv organizatora takmičenja, čast da sudi na ovom trodnevnom događaju prvi put je dobila Marija Aničić, licencirani sudija Streljačkog saveza Srbije iz Sudijske organizacije Smederevo. Aničićeva će biti sektorski sudija i voditelj finala.

Petoro trenutno najboljih strelaca Streljačke družine „Smederevo“ sledećeg vikenda nastupiće na jubilarnom 40. Internacionalnom prvenstvu Beograda, standardnim vazdušnim oružjem, koje će se održati od 11. do 13. decembra u „Bel Ekspo Centru“ na Novom Beogradu. U konkurenciji puškom takmičiće se juniori Veljko Ilić i Natalija Tasić, a pištoljem Petar Adamović i Ana Todorović, kao i seniorka Jasmina Milovanović.

Prvog dana turnira za TROFEJ BEOGRADA 2015. koji se održava pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, u konkurenciji juniora, juniorki, seniora i seniorki, vazdušni pištolj i puška, pobednici dobijaju specijalne diplome i medalje.

Drugog dana gađa se za VELIKU NAGRADU BEOGRADA 2015. Takmičenje se održava u kategoriji seniorki i seniora, u disciplinama vazdušni pištolj i puška. Takmičari juniorskih kategorija, na Velikoj nagradi Beograda nastupaju u kategoriji seniora i seniorki. Za prvo mesto dobija se novčana nagrada od 500 evra i Zlatna statua „Beogradski pobednik“, za drugo mesto 300 evra i Srebrna statua „Beogradski pobednik“ i za treće mesto 200 evra i Bronzana statua „Beogradski pobednik“, kao i diplome.

Za ovogodišnji turnir prijavljen je 271 strelac iz 18 zemalja, među kojima su brojni olimpijski, svetski i evropski šampioni u streljaštvu. Organizator je Streljački savez Beograda, uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Beograda. Pored smederevskih strelaca i njihovih trenera Nikole Simića i Bobana Marinkovića, na poziv organizatora takmičenja, ove godine, čast da sudi na ovom prestižnom trodnevnom događaju prvi put je dobila Marija Aničić, licencirani sudija Streljačkog saveza Srbije iz Sudijske organizacije Smederevo. Aničićeva će biti sektorski sudija i voditelj finala. Što je i svojevrsna potvrda kvaliteta Sudijske organizacije Smederevo, čime se nastavlja kontinuitet angažovanja smederevskih sudija i na značajnim takmičenjima van smederevskog strelišta.