Smederevski put kod Grocke blokiran


Na raskrsnici ulica Smederevski put i Dr Aleksandra Kostića u Grockoj i dalje je na snazi obustava saobraćaja, saopštili su jutros iz JP “Putevi Srbije”.

Saobraćaj je obustavljen usled urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika i odvija se alternativnim putnim pravcima, navodi se u saopštenju.

U nevremenu koje je juče zadesilo opštinu Grocka poplavljeno je dosta kuća, a šteta treba da se procenjuje danas, navedeno je na portalu “Grocka.info”, a prenosi Tanjug.

Prema podacima kojima raspolažu, najugroženija mesta su bila Begaljica, Umčari, pojedini delovi Grocke, a na nekoliko mesta saobraćaj je u potpunom prekidu.

Dubočajski potok odneo je most na Smederevskom putu i saobračaj ka Smederevu je u potpunosti obustavljen do daljnjeg.

Most u Begaljici ka manastiru Rajinovac je takode odnela bujica. Na terenu su hitne službe, policija, vatrogasci i žandarmerija.

– Grocka je trenutno jedina blokirana, saobraćaj se u drugim delovima grada i prilaznim putevima odvija bez problema. Ibarska magistrala u kojoj je nakratko bio obustavljen saobraćaj, takođe je prohodna – potvrdili su u AMSS-u.

Međutim, u Hitnoj pomoći navode da su iz Doma za stare u Umčarima koji je bio ugrožen usled poplava noćas, evakuisali sedam osoba.

Šestoro korisnika prebačeno je u prihvatilište u Kumodraškoj, dok je jednoj osobi trebalo medicinsko zbrinjavanje, rekli su Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Tokom noći Hitna pomoć imala je u Beogradu 88 intervencija od čega osam na javnom mestu, a nije se dogodila nijedna saobraćajna nesreća.

U Novom Sadu sve pod kontrolom

Situacija u Novom Sadu posle jučerašnjih obilnih padavina danas je pod kontrolom, a voda se povukla sa ulica.

U Štabu za vanredne situacije rekli su za Tanjug da je palo 116 litara kiše po metru kvadratnom i da je usledila brza reakcija nadležnih službi i sve je sanirano.

Pumpe su odmah počele sa radom ali je, kako navode, bilo potrebno vreme za crpljenje te količine vode.

Tokom prepodneva Štab za vanredne situacije održao je satanak kojem prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada. Na sastanku je bilo reči o merama koje treba preduzeti.

Predstavnici Štaba za vanredne situacije i danas će biti na terenu.

Izvor: Blic