Smederevski paraplegičari i kvadriplegičari najavljuju medalje


06. septembar 2013. SPORT – U Kraljevu se održavaju sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije. Uz ekipe iz cele republike, takmičiće se i predstavnici srodnih udruženja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije.

Više od 200 učesnika dvadeset prvih republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, nadmetaće se naredna dva dana na terenima u Kraljevu u više disciplina atletike, streljaštvu, stonom tenisu, pikadu i šahu.

Takmičarski duh oseća se i u ekipnoj, ali i u pojedinačnoj konkurenciji.

Nenad Mitrović iz udruženja Smederevo kaže da im je ove godine ekipa okrnjena, ali da će pokušati ipak da zauzmu neko od prva tri mesta u ekipnoj konkurenciji, dok se Jovanka Nikolić iz udruženja Šabac, nada da će, pošto je prošle godine osvojila zlatnu medalju u bacanju kugle, taj uspeh ponoviti i na ovom takmičenju.

Entuzijazam sportista sa oštećenom kičmenom moždinom, kao što je prilikom otvaranja igara istakla Brankica Janković, državni sekretar ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, pravi je primer kako se pobeđuju životni problemi, ali i primer poput prošlogodišnjeg kada su se sa igara u Londonu naši paraolimpijci vratili ovenčani sa pet medalja, pokazujući svima kako se bori za boje svoje zemlje.

Miloš Zarić, reprezentativac Srbije koji se ovde bori za ekipu udruženja iz Užica, očekuje medalje u čak tri discipline, a ovo mu je, iako je konkurencija nešto slabija, prava provera forme za jača takmičenja.

Ovakva očekivanja i duh nadmetanja koji provejava kod svih učesnika, dodatno pokazuju napore svih takmičara i želju da možda upravo na ovim republičkim igrama, još neko od njih stvori preduslove da se rezultatima izbori za učešće na nekom od predstojećih međunarodnih takmičenja.

Izvor: RTS