Smederevski padobranac Aleksandar Cvetković osvojio prvo mesto


02. septembar 2013. SPORT – Izvor: Agencija Beta – U Segedinu, u Mađarskoj, završen je dvodnevni međunarodni padobranski kup na kome se nadmetalo 45 padobranaca iz 11 zemalja, a srpski padobranci su osvojili prvo mesto i pojedinačno i timski.

Smederevski padobranac Aleksandar Cvetković osvojio je prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, skočivši četiri puta na samu nulu (nula je cilj poluprečnika od jednog centimetra).

“Pri teškim vremenskim uslovima, pobedio sam višestrukog prvaka sveta Lasla Orsija iz Madjarske i trećeplasiranog Gžegoža Zajackovskog iz Poljske”, rekao je Cvetković agenciji Beta.

Za Srbiju su nastupali Željko Đurđev iz Aero kluba Smederevo, Dragan Podrožić i Goran Stojanović iz niške vojne ekipe “Nebeske vidre” i Aleksandar Cvetković iz Aero kluba Smederevo.

Goran Stojanović je osvojio četvrto mesto, Dragan Podrožić 11, a Željko Đurđev 13.

Cvetković je agenciji Beta još rekao da su srpski padobranci na medjunarodni padobranski kup u Mađarsku putovali i učestvovali o svom trošku.

U Mađarskoj se takmičila i ekipa “Besne ptice” iz subotičkog Aero kluba. Nju su činili Slobodan Terzić, koji je osvojio odlično šesto mesto, Ima Gitel 18, Milan Radojčić 22. i Bojan Burger 32. mesto.