Smederevski karatisti pozlaćeni na Otvorenom prvenstvu Srbije


04. april 2013. SPORT – Ovogodišnje „Otvoreno prvenstvo Srbije“ održano u Beogradu u organizaciji „IKA Karate unije Srbije“ donelo je najviše radosti seniorima Lotosa koji su osvojili najznačajnija priznanja na šampionatu.

U muškoj konkurenciji u kategoriji do 80kg zlatom se okitio Milan Ilić, a u kategoriji +80kg Nenad Radojević. Pobednici kategorija borili su se za titulu „Grand šampion“. U duelu dva klubska druga pobedu je odneo Radojević.

U ženskoj konkurenciji za seniorke pobednica kategorije do 55kg bila je takmičarka Lotosa Jovana Savić, koja je radila borbu „Best of the Best“ sa prvakinjom kategorije +55 kg Kristinom Arsić iz Beograda i odnela pobedu i titulu Grand šampion, čime su seniori Lotosa još jednom dokazali da nisu slučajno već nekoliko godina unazad osvajači medalja na državnim prvenstvima, ali i nosioci zlatnih medalja sa prošlogodišnjeg svetskog prvenstva.

U borbama za juniorke zlatnu medalju je osvojila Milina Vasić u kategoriji preko 50kg.

Ovo takmičenje bilo je jedno u nizu provere trenutne spremnosti pred nastup na svetskom seniorskom prvenstvu koje će se održati od 5-9. juna u Bukureštu.

Na takmičenju u Beogradu pored seniora nastupala su i dva mlađa takmičara Dragan i David Boščanin. Za starije pionire u apsolutnoj kategoriji Dragan Boščanin je osvojio srebrenu , a u konkurenciji mlađih pionira David bronzanu medalju u borbama.

Takmičare Lotosa 14/15 aprila u Lazarevcu očekuje nastup na Prvenstvu Srbije za sve uzraste u katama i borbama ekipno i pojedinačno, na kojem Lotos brani titulu najuspešnijeg kluba osvojenu prošle godine..