Smederevski karatisti na međunardonom turniru u Sloveniji


05. decembar 2016. SPORT – Takmičari VIKTORISA, u sastavu Reprezentacije Srbije, otputovali su u petak 02.decembra u Sloveniju na Međunarodni turnir “TRBOVLJE”, koji je okupio je preko 1.000 takmičara iz trinaest država.

Ujedno, takmičenje je bilo i poslednja provera reprezentativaca za Balkansko Prvenstvo koje se održava sledeće nedelje za kadete, juniore i mlađe seniore.

Takmičar Viktorisa LUKA UTVIĆ, osvojio je 3.mesto u borbama!

Luka je ušao u borilište motivisan i spreman da dâ maksimum od sebe. Uspešno je rešio dve borbe u svoju korist i time se plasirao u polufinale takmičenja. U borbi za finale, susreo se sa jako kvalitetnim i iskusnim borcem koji je za nijansu bio brži i poveo vođstvo. Nažalost Luka nije uspeo da se plasira u finale, ali je zato u sledećoj repasažnoj borbi za treće mesto, pobedio protivnika rezultatom 3:0 i time osigurao sebi BRONZANU MEDALJU!

Luki je ovo bilo prvo takmičenje Međunarodnog karaktera, te iz tog razloga ova bronzana medalja sija zlatnim sjajem! Pored Luke, korak do medalje bilo je još troje naših takmičara u repasažnim borbama za treće mesto: Nevena Jovanović, Lazar Simić i Teodora Utvić.

„Dobar, kvalitetan i masovan turnir pružio je priliku našim takmičarima da steknu Međunarodno iskustvo, što je i bio cilj našeg odlaska. Moram da napomenem, da je iza nas tek godinu dana takmičenja pod okriljem Karate Federacije Srbije, a većini naših takmičara ovo je i prva takmičarska godina, te ostvarivanjem ovog rezultata možemo slobodno reći da za naše mlade takmičare predstoji blistava takmičarska budućnost!”, rekla je trener Jovana Ilić.

“Cilj ovog takmičenja je ostvaren. Lukina medalja je dokaz kvalitetnog i stručnog rada u našem klubu. Svi naši takmičari pokazali su dobar karate, borbenost do samog kraja, disciplinu i vaspitanje! Ponasna sam na svoje takmičare, jer su pored sportskog ponašanja, pokazali i one druge, bitnije vrednosti koje se stiču u porodici!”, dodala je Jovana Ilić.