Smederevski atletičari osvojili brojne nagrade


16. oktobar 2012. SPORT – Tokom protekle nedelje Atletski klub Smederevo i Savez za školski sport učestvovali su na tri značajna takmičenja.

U Novom Sadu je 9. oktobra održana šesta “Nestle” Školska atletska liga Srbije na kojoj su učestvovale dve takmičarke iz Smedereva.

Nataša Simeonović iz OŠ “Dr Jovan Cvijić” osvojila je četvrto mesto u trci na 60 metara, a Ognjena Mihajlović, učenica OŠ “Dimitrije Davidović”, zauzela je drugo mesto na 600 metara.

U 49. uličnoj trci održanoj u Požarevcu, u konkurenciji preko 30 klubova iz cele Srbije, Atletski klub Smederevo osvojio je 12 medalja, od predškolskog do seniorskog uzrasta.

Zlatne medalje pripale su Aleksi Kovačeviću, Senki Aranđelović, Sari Stokić, Tari Vladov, Ognjeni Mihajlović i Milanu Vladisavljeviću.

Srebrna odličja uzeli su Teodora Stevanovska, Aleksa Adamović i Stefan Mijatović, a bronzane medalje pripale su Lani Ivković, Aleksi Maletaskom i Aleksandru Miljkoviću.

Savez školskog sporta je u Šapcu na 22. Krosu RTS-a, 13. oktobra, osvojio čak devet medalja i to pet zlatnih, dve srebrne i dve bronzane.

Zlato je pripalo Aleksi Kovačeviću, Sari Stokić, Ognjeni Mihajlović, Milanu Vladisavljeviću i veteranki Vesni Lekić Mihajlović.

Srebro su u Šapcu uzele Teodora Stevanovska i Tara Vladov, a bronzu Aleksa Adamović i Nikola Filipović.

Smederevske atletičare 20. i 27. oktobra očekuju još dve serije RTS-ovog krosa i to u Požarevcu i Kladovu.

Izvor: smederevo.org.rs