Smederevske maštarije


09. septembar 2012. DRUŠTVO – Dečju slikarsku radionicu pod nazivom „Smederevske maštarije“, organizovanu u okviru „Smederevske jeseni“, otvorio je u subotu, kod Malog grada Smederevske tvrđave, predsednik Učiteljskog društva grada Smedereva, Slaviša Koljibabić.

„U radionici učestvuju deca iz svih osnovnih škola u Smederevu, a danas su ovde mališani iz dve škole kako bi na licu mestu pokazali svoju kreativnost i maštovitost, ali i da ukrase Smederevsku jesen. Izložba je i prodajnog karaktera, a sav prihod ide Vrtiću „Sunce“, kao što smo radili i prošle godine i mislimo da je dobra ideja“, pojasnio je Koljibabić.

Član Gradskog veća za obrazovanje, Miša Ivković, izrazio je zahvalnost deci i učiteljima koji su učestvovali u ovoj izložbi i radionici.

„Mi ćemo se truditi da im budemo od pomoći, kao i do sada. Mislim da je ovo najlepši deo dana u Smederevskoj tvrđavi, kao što je lepo biti u njihovom društvu“, ocenio je Ivković.

Član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Goran Krčmarević, izrazio je uverenje da će lokalna samouprava, i u budućnosti, podržavati ovakve dečje akcije.

„To ćemo pokazati našim aktivnostima, pa se nadam da ćemo, barem jednom mesečno, održavati slične radioničke manifestacije i akcije“, rekao je Krčmarević.

Mališani su svoje umeće iskazali na temu „Vesela kuhinjica“ i varjačama i drvenim kuhinjskim daskama dali interesantan izgled i formu.

Izvor: smederevo.org.rs