Smederevska karatistkinja Anja Ćoso osvojila medalju na Balkanskom prvenstvu


22. maj 2017. SPORT – Perspektivna mlada karatistkinja smederevskog VIKTORISA- ANJA ĆOSO, osvojila je BRONZANU MEDALJU NA BALKANSKOM PRVENSTVU u Istanbulu ovog vikenda!

Anja je uspela da opravda očekivanja i potvrdi svoj potencijal u veoma jakoj konkurenciji. Njena medalja dobija na značaju ako naglasimo da Smederevo do sada nije imalo Balkansku medalju osvojenu u okviru Karate federacije Srbije.

„Anjina medalja rezultat je, predanog rada, pored talenta koji poseduje za karate. Svakako je reč o jako perspektivnoj mladoj takmičarki i verujem da je ovo samo početak njene uspešne sportske karijere. Za sve nas ova medalja je velika afirmacija i dokaz da se sopstvenim snagama, kvalitetnim radom i bez pojačanja sa strane može napraviti dobar rezultat.“ Istakla je Jovana Ilić, trener Karate kluba VIKTORIS SD.

David BOŠČANIN, reprezentativac i takmičar Viktorisa, završio je takmičenje u prvom kolu porazom od domaćeg predstavnika, turčuna – Halici Mert, rezultatom 1:4.

„David je imao „sreću“ da radi poslednjeg dana takmičenja, kao i to da se u prvom kolu sastane sa domaćim predstavnikom. U prvom delu borbe vodio je rezultatom 1:0, zatim je protivnik okrenuo borbu u svoju korist iponom, što je Davida koštalo prolaska u drugi krug takmičenja. Davidu je ovo prva godina takmičenja u okviru Karate Federacije Srbije. Zahvaljujući rezultatima koje je ostvario tokom godine na domaćoj sceni, uspeo je da se nađe na spisku najboljih, i bude pozvan u sastav reprezentacije Srbije.“- Jovana Ilić.

Anju i Davida očekuje SVETKI KAMP I SVETSKI KUP, koji će se održati od 26-02.jula ove godine u Umagu (Hrvatska).

KK VIKTORIS SD nastavlja dalje sa priprema za ovo veliko takmičenje, po završetku istog sledi dvonedelja pauza, posle čega će uslediti klupske pripreme u trajanju od osam dana na planini Javor.