“Smederevska jesen” uz vino i muziku


31. avgust 2013. KULTURA – Izvor: Tanjug/Mondo – U Smederevu sledeće nedelje počinje tradicionalna manifestacija “Smederevska jesen”, koja se održava 126. put pod pokroviteljstvom Skupstine grada, i trajaće ceo naredni mesec.

“To je jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u regionu, koja će trajati od 6. do 29. septembra, tačnije svakog vikenda u narednom mesecu”, izjavila je predstavnica Turističke organizacije Smedereva Jelena Popović.

Očekuje se, dodala je, više od 100.000 posetilaca.

Biće upriličene izložbe privrede i poljoprivrede tog kraja, a svi gosti moći će da kupe voće, vino i ostale proizvode po pristupačnim cenama.

Goste “Smederevske jeseni” očekuje bogat kulturno – umetnički program, a među gostima će biti estradni umetnici Haris Džinović, Dejan Petrović, Big bend, Sanja Ilić i orkestar “Balkanika”, grupe “Piloti” i “Kerber”, a biće organizovana i smotra narodnog folklora, navela je Popović.

Tokom promocije “Smederevske jeseni” u beogradskoj Knez Mihajlovoj ulici, jedan mladi par iz Smedereva, koji se za ovu priliku obukao kao despot Đurađ Branković i njegova žena Jerina, pozivali su građane da posete Smederevo, a predstavnici lokalnog kulturno – umetničkog društva pevali su izvorne narodne pesme.