Smederevo završava izgradnju odmarališta na Rtnju tokom 2018.


16. januar 2018. DRUŠTVO – Izvor: e-Kapija – Odmaralište na Rtnju, za čiju je adaptaciju smederevska lokalna samouprava do sada izdvojila oko 40 miliona dinara, biće završeno do kraja godine, prenose Smederevske novine.

– Radićemo na tome da ove godine konačno rešimo problem Rtnja – kaže gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i dodaje da su “početkom ove godine imali sa izvođačima radova sastanke da taj objekat konačno završe, da bi naša deca mogla da ga koriste”.

Kratko je napomenula da su problem bili određeni “nedostaci projekta”, ali i to što je trebalo obezbediti novi tranformator za struju.

– Mislim da ćemo tokom ove godine veoma brzo i taj objekat da uredimo. Objektivno se dugo čekalo zbog struje, nije bilo dovoljno kapaciteta struje i morali smo da obezbedimo novi transformator – rekla je ona i dodala da, pored kuhinje, restoranskog dela i igraonica, postoji i smeštajni kapacitat za tridesetoro dece.

Istakla je da za završetak objekta lokalna samouprava neće izdvajati dodatna sredstva.

Inače, ugovor o adaptaciji objekta odmarališta na Rtnju potpisan je još 2011, a ceo posao je trebalo da bude gotov godinu dana kasnije.