Smederevo zainteresovano za kupovinu dela Sartida


10. novembar 2011. PRIVREDA – Izvor- Tanjug – Grad Smederevo je zainteresovan za kupovinu dela stečajne mase Sartida, izjavila je Tanjugu zamenica gradonačelnika dr Jasna Avramović.

Na sastanku čelnika lokalne samouprave sa stečajnim upravnikom dogovoreno je da grad da realnu ponudu za otkup dela stečajne mase i dostavi je Skupštini poverilaca „Sartida a.d.”

Ona je dodala da je grad zainteresovan za udeo u sportskoj hali „Smederevo”, osam ari građevinskog zemljišta u centru grada poznatiji kao „Tržnica”, 15 hektara zemljišta kod Železare gde se nalazi Kolektivni centar za izbeglice, parcele pored Dunava (kod Veslačkog kluba), kao za stadion i Fudbalski klub Smederevo, koji će nastaviti da finansijski pomaže.

Kako je najavila, do kraja fudbalske sezone, biće uplaćeno još 10 miliona dinara.

„Interes je da sve ovo vratimo Smederevu i da Fudbalski klub Smederevo i stadion budu u vlasništvu našeg grada. Ne želimo da izgubimo jednog superligaša“, istakla je Avramovićeva.

Razgovaralo se i o učešću lokalne samouprave i države u opremanju stadiona, odnosno, postavljanju reflektora na stadionu kraj Stare železare. Učešće FŠ-a je sto hiljada evra, koliko je potrebno i gradskih para za potrebnu infrastruktu. Prema rečima sagovornice, stečajni upravnik se saglasio sa ovom investicijom.

Grad Smederevo je posle otkazivanja ugovora glavnog sponzora, kompanije Ju-Es-Stil Srbija, jednokratno već pomogao klub sa iznosom od četiri miliona dinara. (Economy.rs, Tanjug 9. novembar 2011.)