Smederevo ne pušta Omegu u Zvezdu


12. jul 2013. SPORT – Kao što je već poznato, očajna finansijska situacija u kojoj se bivši superligaš Smederevo nalazi preti da ugasi klub. Momenat je izuzetno loš, a sa svih strana pristižu tužbe doskorašnjih trenera i igrača, pa čak i onih koji su ponikli u istoimenom klubu i napravili karijere.

Međutim, u ovom trenutku najzanimljivija priča je ona vezana za Robertsa Omegu, kome je Arbitražna komisija presudila da je slobodan igrač, zbog čega je gotovo izvestan njegov odlazak u Crvenu zvezdu. Ipak, predsednik Oklopnika, Žarko Pavlović, misli drugačije.

“Jedini fudbaler koji je redovno isplaćivan u Smederevu je Roberts Omega, iako je klub bio u blokadi. Za to postoje legalne priznanice, koje su zavedene u klubu i na njih se plaća porez. On je živeo u dvosobnom stanu koji koji smo mi plaćali, baš kao i sve druge i medicinske troškove kod vrhunskog profesora, kada se povredio igrajući za reprezentaciju Liberije. Nažalost, njega su nahvatali kvazi-menadžeri i fudbalski profiteri zbog kojih naš fudbal i tone. Zato i ne razumem članove Arbitražne komisije, jer smo mi, za prethodnih godinu dana, Omegi izmirili sve obaveze. Očekujem ovih dana pozitivan ishod tog spora, a od njegovog transfera mnogo toga će krenuti na bolje”, rekao je Pavlović.

Izvor: mozzartsport.com, Sportski žurnal