“Smederevo” najbolji klub, Jasmina Milovanović najbolja sportistkinja i Petar Adamović najbolji mladi sportista


28. januar 2018. SPORT – Savez sportova Smederevo proglasio je Streljačku družinu „Smederevo“ najboljim sportskim kolektovom u 2017. godini. Istovremeno, Jasmina Milovanović je treću godinu zaredom izabrana za najbolju sportistkinju grada, a Petar Adamović prvi put najboljim mladim sportistom.

Streljačka družina „Smederevo“, jedan od najstarijih sportskih kolektiva u gradu, tokom 2017. godine proslavljao je 130 godina postojanja, ali i titulu pobednika finala Kupa Srbije u kategoriji seniorki pištoljem (Jasmina Milovanović, Ana Alentijev i Ana Todorović), a isti tim je osvojio i treće mesto na državnom prvenstvu, u međunarodnom A programu, dok su seniorke „Smedereva“ (Jelena Jakovljević, Jelena Tasić i Marija Aničić) u nacionalnom C programu serijskom vazušnom puškom postale nove državne prvakinje.

Prvu evropsku medalju u streljaštvu u naš grad je donela Jasmina Milovanović. U timu sa Zoranom Arunović i Bobanom Veličković, titulu evropskih prvakinja vazdušnim pištoljem osvojile su u Mariboru. Milovanovićeva je sa istim timom, istim oružjem, osvojila i prvo mesto na međunarodnom turniru u slovenačkim Rušama, gde je i u pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju. U prošloj godini u svoju sportsku karijeru dodala je još dve titule vicešampionke, u finalu Kupa Srbije vazdušnim pištoljem i na državnom prvenstvu u disciplini sport pištolj.

Malokalibarskim pištoljem osvojila je i bronzanu medalju na finalu domaćeg kup takmičenja. Milovanovićeva je još bila i u nacionalnom timu malokalibarskim pištoljem na Evropskom prvenstvu u Bakuu, na kome su srpske strelkinje zauzele šesto mesto, a pojedinačno se takmičila još i na međunarodnom turniru (vazdušni pištolj) i Svetskom kupu (vazdušni i MK pištolj) u Minhenu.

Petar Adamović je u 2017. godini, u disciplini vazdušni pištolj, osvojio dvostruku titulu državnog prvaka i pobednika finala Kupa Streljačkog saveza Srbije. Učestvovao je na Prvenstvu Evrope u Mariboru i kvalifikacijama za Evropsku ligu mladih, koje su održane u Novom Sadu. To su rezultati koji su mu i ove godine doneli prvo mesto u kategoriji mlađih juniora na rang listi Streljačkog saveza Srbije, a evo, prvi put i titulu najboljeg mladog sportiste grada Smedereva. Adamović se tako pridružio svojim klupskim drugovima Veljku Iliću, Nataliji Tasić, Ani Todorović i ostalima koji su ranijih godina proglašavani za najbolje mlade sportiste grada.

Nagrade su dobitnicima uručene prošlog četvrtka na svečanosti u skupštinskoj sali grada Smedereva. U ime družine veliki pehar je primio Željko Marić, predsednik upravnog odbora Streljačke družine Smederevo, a za Jasminu Milovanović, koja je pre desetak dana postala mama, pehar je primila Milica Luković, član UO smederevske družine, dok je Petar Adamović primio svoj pehar za najboljeg mladog sportistu.

U ostalim kategorijama nagrađeni su: najbolji sportista Aleksandar Menković, Kik boks klub „SD kombat“, najbolji trener Dejan Pavić, Kik boks klub Smederevo, za sportski podvig godine Rukometni klub Smederevo, a dodeljena je i nagrada za životno delo Draganu Radosavljeviću, predsedniku Bodi bilding kluba „Železničar“.