Smederevo i Spartak za oporavak od Kupa (13.00)


27. novembar 2011. SPORT – Posle eliminacije iz Kup takmičenja, i domaća ekipa Smedereva i gosti iz Subotice želeće da eventualnom pobedom izbrišu gorak ukus u ustima.

Smederevo je u sredu veče sa četiri gola ispraćeno sa Marakane, atmosfera u ekipi nije narušena porazom iz Kup takmičenja, ali bi pobeda nad subotičkim Spartakom dobro došla ekipi koja se nalazi na 13. mestu na tabeli.

“Posle Kupa se svi okrećemo prvenstvu i fokusiramo na meč koji nas očekuje protiv Spartaka.”

“Dolazi nam vrlo neugodan protivnik. Svesni smo da neće biti lako, ali imamo prednost domaćeg terena i znamo da su nam bodovi preko potrebni. Daćemo sve od sebe da do njih i dođemo.” rekao je Darko Brašanac.

Partizanov mladić na pozajmici u Smederevu rekao je za Sport da je njegove ekipa zaboravila poraz od Crvene Zvezde u Kupu.

“To što smo eliminisani iz Kupa neće uticati na našu igru. Nemamo nikakav pritisak pred meč sa Spartakom i na nam je da to i pokažemo na terenu.” ističe Brašanac.

Kao i Smederevo, i Spartak Zlatibor Voda u naredno kolo prvenstva ulazi posle neslavnog poraza u okviru Kupa Srbije.

Snove da će lakšim putem preko Kupa stići do Evrope Subotičanima je raspršio čačanski Borac. Ipak, Subotičani se ne predaju.

“Nismo uspeli da stignemo do polufinala Kupa, to je prošlost i mi nastavljamo trku u prvenstvu. Sa još nekoliko ekipa borićemo se za četvrto mesto.”

“Utakmica koja je pred nama, nosi novu nadu, siguran sam da ćemo se u Suboticu vratiti neporaženi. Igraćemo napadački fudbal, na strani igramo znatno bolje nego kod kuće i to je još jedan dodatni razlog za optimizam i samouverenost.” izjavio je Ilija Dobrić, prvi saradnik Zorana Njeguša.

Utakmica na Gradskom stadionu u Smederevu između domaće ekipe i gostiju iz Subotice počinje u 13 časova.

Izvor: sportske.net