Smederevo dočekuje Novi Pazar na “neutralnom” terenu


01. septembar 2012. SPORT – U specifičnim uslovima, na neutralnom terenu, danas će se sastati ekipe Smedereva i Novog Pazara u okviru četvrtog kola JSL. Smederevci nisu postigli gol od početka šampionata a Novi Pazar stiže na “gostovanje” prepun optimizma.

Fudbalski klub Smederevo već pre početka današnjeg meča sa Novim Pazarom doživeo je težak poraz.

Teren stadiona kraj stare železare potpuno je uništen i ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Jelen Superlige. Zbog toga su “Oklopnici” morali da se presele u Požarevac gde će na stadionu Mladog Radnika danas dočekati neugodu ekipu Novog Pazara.

Trener Smedereva Aleksandar Janjić priznao je da je Novi Pazar blagi favorit ali se nada da će njegovi puleni konačno popraviti efikasnost i stići do prve pobede.

“Nemamo, istina, prednost domaćeg terena. Novi Pazar je blagi favorit kako zbog neutralnog terena, tako i zbog odlične forme u kojoj se nalazi. Pokušaćemo da, za razliku od prethodna tri meča, budemo efikasni i dođemo do prvog trijumfa” rekao je Janjić.

Strateg Novog Pazara više je fokusiran na kadrovske probleme koje ima pred početak današnjeg meča nego što razmišlja o protivniku.

Defanzivna linija Novog Pazara pretrpela je velike promene a igrači dovedeni u “minut do dvanaest” mogli bi da budu mač sa dve oštrice čega je svestan i Dragoljub Bekvalac.

“Mene brine moj tim. Izgubili smo temelj naše odbrane zbog povrede Mujdragića a u klub su stigli novi fudbaleri i njihovo ubacivanje u “vatru” biće mač sa dve oštrice. Igraćemo otvoreno u želji da ostvarimo pozitivan rezultat i povratimo poljuljano samopouzdanje, posle poraza od Crvene zvezde” istakao je Bekvalac.

Smederevo je u trećem kolu odolelo Radu na Banjici dok Novopazarci u današnji meč ulaze posle poraza na svom terenu od vicešampiona Srbije.

Meč na stadionu na Vašarištu počinje u 17 časova.

Izvor: Sportske.net