Smederevo do kraja godine dobija objekat za odlaganje životinjskog otpada


04. septembar 2014. PRIVREDA – Izvor: eKapija – Uz donatorsku pomoć EU, Austrijske razvojne agencije i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Smederevo je pokrenulo rešavanje problema odlaganja životinjskog otpada.

Ukupna vrednost projekta “Sistem za sakupljanje sporednih proizvoda životinjskog porekla na teritoriji Smedereva i Kovina” je oko 355.000 EUR, od čega su donatori obezbedili 267.652 EUR, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Smedereva.

Izgradnja objekta za odlaganje ovog otpada poverena je preduzeću “Tončev gradnja” Surdulica, koje je posao dobilo na tenderu.

– Očekujemo da pre kraja godine imamo završen savremeni objekat za privremeno sakupljanje i odlaganje sporednih proizvoda životinjskog porekla, koji će Grad predati na korišćenje i upotrebu Javno-komunalnom preduzeću “Zeleno i groblja” – navedeno je na sajtu Smedereva.

Sa izgradnjom objekta, već ugovorenim specijalnim vozilima (dva kamiona), posebnim namenskim kontejnerima, kao i obukama za sve buduće korisnike, Smederevo će uspostaviti funkcionalni sistem za neškodljivo uklanjanje životinjskog otpada, što će značajno doprineti poboljšanju kvaliteta životne sredine u tom gradu i partnerskoj opštini Kovin, navedeno je na sajtu grada.

Takođe, biće otvorena i mogućnost zapošljavanja novih radnika.