Smederevka oduševila svet svojim projektom “Drvena lutka“


16. novembar 2016. KULTURA – Mejkap umetnica Mirjana Kika Milošević iz Smederava raspametila je svet svojim projektom “Drvena lutka“, koji joj je nedavno omogućio da zauzme prvo mesto na bjuti vlog takmičenju “NYX Face Awards”.

Njeno bodi art delo, kako kaže, posledica je straha od lutaka i pijaca iz horor filmova koji datiraju iz detinjstva.

– Odlučila sam da mi je to bude osnovni motiv. Postavila sam sebi zanimljiv i jako zahtevan izazov u isto vreme, jer ova lutka zapravo nije bila ovakva kada sam vežbala. Bila je više plastična lutka. Kada sam shvatila da ne dajem 100 posto sebe i da nisam zadovoljna kako je to ispalo, rešila sam da probam s drvenim izgledom i federom na stomaku, koji mi je zadao najviše muka – objašnjava ova Smederevka za Blic i dodaje da je u nekim trenucima želela da odustane od njega, ali je bila svesna da će kasnije zažaliti ako ga ne bude uradila.

Kako Kika naglašava, želja za Amerikom bila je najjača jer je o tome maštala još kao dete.

Video je gledan u celom svetu i kritike su više nego odlične. Moje ime je postalo prepoznatljivo po mojoj umetnosti i kreaciji. U planu mi je da nastavim s iluzijama i pomeram granice realnog. To me ispunjava! – zaključila je ova umetnica i na kraju istakla da je spremna da osvoji prestižne šminkerske brendove, nove ugovore i priznanja.

Njen fenomenalan rad pogledajte ovde: