Smederevci pozvani da podrže osnivanje stranke DJB


16. janaur 2017. DRUŠTVO – Izvor: Danas – Pokret “Dosta je bilo” pozvao je građane Smedereva da postanu osnivači stranke “Dosta je bilo” i da potpisivanjem izjave o njenom osnivanju učestvuju u formiranju “profesionalne političke organizacije koja će se boriti protiv partokratije, partijskog zapošljavanja i parazitskog sistema koji je uništio državu”.

Kako navode, političke stranke su potrebne svakom društvu, „samo ne uništiteljske i parazitske. Poručuju da je Srbiji potrebna nova politička scena “nova levica, novi centar, nova desnica, novi ljudi i nova pravila igre.”

U saopštenju se ocenjuje da je pokret “Dosta je bilo”, zbog svog jasnog programa i doslednosti principima, postao lider opozicije po podršci koju mu građani daju i da prerasta u stranku “sa ciljem da pobedi na izborima, promeni Srbiju i napravi zdrav sistem.”

Dosta je bilo podseća da je za osnivanje stranke potrebno 10.000 potpisa, pa pozivaju sve građane da podrže osnivanje stranke i daju svoj potpis u prostorijama Dosta je bilo Smederevo, (TC Don Žon, lokal br. 29), u utorak i sredu, od 13.00 do 19.00 časova. Građani su zamoljeni da ponesu ličnu kartu, uz podsećanje da se davanjem saglasnosti na osnivanje stranke ne postaje član.

“Pridružite nam se u stvaranju stranke koja će praviti nov sistem, koja će biti temelj potpuno nove, zdrave političke scene sa novim pravilima igre. Pokret “Dosta je bilo” prerasta u političku stranku centra. Pobedićemo na izborima i konačno napraviti od Srbije zemlju u kojoj se rado i lepo živi”, navodi se u saopštenju dostavljenom Danasu.

Najveće iznenađenje lokalnih izbora 2016. Pokret “Dosta je bilo” ima pet, od ukupno 70 odbornika u Skupštini grada Smedereva (SNS – 44, SPS – 9, DS – 5, DSS/Dveri – 4, Zajedno za Srbiju – 3).

Piše: Dejan Đorić