Smederevci pljačkali turiste čim odu da plivaju


04. avgust 2015. HRONIKA – Izvor: Večernje novosti – Armiju turista koja je preplavila peščana žala budvanske rivijere “dopratili” su – lopovi. U pitanju je stara-nova praksa pelješenja: dok se bezbrižno brčkaju u toploj vodi, grupe mahom mladih ljudi kradu im stvari koje su ostavili na ležaljkama ili peškirima. Meta su ženske i muške torbe, koje nemaju “čuvara”.

Budvanskoj policiji, čiji telefoni su usijani od poziva ojađenih turista, pošlo je za rukom da uhvati na delu dvojicu 20-godišnjaka, koji su na “radni odmor” stigli iz Smedereva – Stefana Nikolića i Nikolu Lazarevića. Lišeni su slobode dok su pokušavali da opljačkaju turistu na Slovenskoj plaži.

Kako “Novosti” saznaju, oni su u roku od svega nekoliko dana opljačkali desetak turista. I to na budvanskim plažama. Jedan je pratio gosta koji ulazi u vodu, drugi “pazio” na stvari i na mig “prethodnice” uzimao torbe, a zatim se udaljavao s plaže. Krali su uglavnom novac, mobilne telefone i druge vrednije stvari koje bi se u njima zatekle. U stanu koji su koristili nađeno je petnaestak mobilnih telefona, deo novca i drugih ukradenih stvari.

Nikolić i Lazarević su predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Kotoru Špiru Pavićeviću, gde su saslušani u prisustvu branioca i tužioca. Određen im je pritvor do 30 dana.

Jedan od tragova koje je policija sledila stigao je iz prodavnica mobilnih telefona. U njih su dolazili nepoznati mladići nudeći skupocene modele po upola nižim cenama.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest