Slučaj nestalog dečaka Teodora Jankovića


16. januar 2013. HRONIKA – Milena Đorđević, koja skoro dva meseca bezuspešno pokušava da pronađe trogodišnjeg sina Teodora Jankovića, koga je njen nevenčani suprug Vojkan Janković 22. novembra prošle godine uzeo na viđenje u okviru sudski regulisanog termina, a potom im se gubi svaki trag, kaže da još nema pomaka u njenom slučaju i da joj se u međuvremenu niko od nadležnih nije javio.

Odgovore na pitanja dokle se stiglo sa ovim predmetom i šta je sve urađeno ni mi juče nismo uspeli da dobijemo od nadležnih u MUP-u Srbije, Prvom osnovnom sudu u Beogradu i Centru za socijalni rad u opštini Stari grad. Slavica Ivanović, zamenik tužioca Osnovnog tužilaštva u Smederevu, gde je majka Milena živela sa sinom, izjavila je da su napisani zahtevi za preduzimanje određenih istražnih radnji po hitnom postupku.

– Kada budu utvrđene sve činjenice, tužilaštvo će u saradnji sa Centrom za socijalni rad doneti odluku koja, pre sve svega, mora biti u ineteresu deteta – rekla je Ivanovićeva. Ona je istakla i da je najpre otac malog Teodora podneo krivičnu prijavu protiv Milene zbog nepoštovanja sudske odluke o viđanju deteta, te da je kasnije stigla i prijava majke protiv njega. Kako nezvanično saznajemo, Prvi osnovni sud u Beogradu je zatražio od Centra za socijalni rad da prikupi podatke o činjenicama vezanim za ovaj slučaj i da o tome obavesti sud.

Izvor: ALO!