Škola u Lugavčini proslavila 148 godina postojanja


23.maj 2013. DRUŠTVO – Osnovna škola „Branko Radičević” u Lugavčini u utorak je obeležila 148 godina postojanja.

Tim povodom, u školskoj sali je održan program u izvođenju učenika i profesora, a svečanosti je prisustvovao i zamenik gradonačelnika, Bojan Teofilović.

Škola je osnovana davne 1865. godine, a povodom obeležavanja 148 godina postojanja i rada, direktor Bora Milošević pozdravio je učenike, profesore i sve prisutne.

„Poštovani roditelji, dragi učenici, dobro nam došli na priredbu povodom Dana škole. Ovo je prilika da pomenemo najuspešnije učenike i radnike škole i da im uručimo diplome za postignute rezultate i da vam poželim uspeh i u daljem radu”, poručio je Milošević.

Direktor se posebno zahvalio zameniku gradonačelnika grada Smedereva, Bojanu Teofiloviću, koji je prisustvovao obeležavanju ove značajne godišnjice.

Nakon dodele diploma najzaslužnijima za promovisanje vrednosti koje neguje Osnovna škola „Branko Radičević” u Lugavčini, učenici su, uz pomoć svojih nastavnika, izveli prigodan kulturno-umetnički program.

Deca su pokazala raskošan talenat u recitovanju, igri i pesmi, uz sjajne instrumentaliste, orkestar i hor, a najveće aplauze i osmehe, dobili su najmlađi učenici ove škole i predškolci.

Izvor: smederevo.org.rs