Sjajan početak sezone za karatiste kluba “Viktoris SD”


28. oktobar 2013. SPORT – U nedelju u hali sportova u Smederevskoj Palanci je održan KUP SRBIJE u karateu u organizaciji Srpske Karate Unije sa učesćem od preko 300 takmičara iz cele Srbije.

Na ovoj sportskoj manifestaciji karate klub “VIKTORIS SD” nastupio je sa svojih 17 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, gde se takmičenje odvijalo u katama i borbama, pojedinačno i ekipno.

Ovom prilikom, takmicari Viktorisa zabeležili su brilijantan uspeh sa osvojenih ukupno 16 medelja ( 7 zlata, 4 srebra, 5 bronzi u pojedinačnim nastupima i 1 srebrno u ekipnom nastupu). Pojedinačno zlatnu medalju u katama osvojila je Aleksandra Stanković dok se u borbama okitila srebrnim odličjem u kategoriji mladjih kadetkinja -50 kg. Drobac Vladimir, Nikola Jovanović i Sofija Bojinović okitili su se najsjajnijim odličjima u borbama, dok je Aleksa Stojković u kategoriji starijih pionira -45kg osvojio bronzanu medalju. U kategoriji mladjih kadetkinja -50 kg treće mesto osvojila je Nevena Jovanović, a srebrno odličje u kategoriji -45kg pripalo je Aleksandri Gligorijević. Pirić Predrag u izuzetno jakoj konkurenciji mladjih kadeta osvojio je bronazanu medalju u borbama.Snezana Jerinić, mlada talentovana takmičarka apsolutno je dominirala u borbama, dok joj je srebna medalja pripala u katama. Naše najuspesnije takmicarke na turniru su svakako Aleksandra Simonović i Sandra Caprić koje su osvojile sva tri odličja. Aleksandra je briljirala u katama a u borbama bila treća, Sandra je osvojila zlatnu medalju u borbama a bronzana bila u katama. Obe takmičarke, zajedno sa Nevenom Jovanović čine kata tim koji je u svom nastupu na Kupu Srbije osvojio srebrnu medalju.