Si Đinping stigao u Železaru Smederevo


19. jun 2016. DRUŠTVO – Izvor: KURIR – Kruna posete kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji je današnji obilazak Železare “Smederevo”, koju je privatizovao kineski čelični gigant “Hestil”, a predsednicima Kine i Srbije, Si Đinpingu i Tomislavu Nikoliću, domaćin u Železari je premijer Aleksandar Vučić.

Na svečanosti će se premijer i gosti obratiti radnicima, a potom će sa predsednikom “Hestila” Ju Jongom obići toplu valjaonicu i radničku menzu.

Duž puta Beograd-Smederevo, u čast prolaska delegacije kineskog predsednika, okačene su zastavice Kine i Srbije.

Ispred Železare se od ranih jutarnjih časova skupio veliki broj ljudi u nameri da visokim zvanicama požele dobrodošlicu i izraze zahvalnost.

Dva meseca od potpisivanja kupoprodajnog ugovora u Železari “Smederevo” rade obe peći, a već su počele i tehnoloke i organizacione promene.

“Hestil” se obavezao da će u novi pogon investirati 300 miliona evra, a kineska kompanija, takođe, najavljuje novu stabilnu etapu poslovanja srpske čeličane – povećanje proizvodnje, smanjenje trokova, nove investicije i proizvode.

“Do kraja ove godine, mi ćemo raditi na stratekim planovima, a od 2017. godine treba da počne proizvodnja. Nadam se da ćemo do kraja 2017. postići maksimalni proizvodni kapacitet, a to je oko dva miliona tona čelika”, rekao je predsednik “Hestila” Ju Jong u subotu na ceremoniji potpisivanja ugovora o prodaji Železare Smederevo.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest