Šest decenija KK Smederevo


03. oktobar 2013. SPORT – Prijateljskom utakmicom i dodelom priznanja u sredu obeležen 60. rođendan KK Smederevo 1953.

Košarkaši Mega Vizure i slavljenika pozdravljeni su burnim aplauzom više stotina posetilaca u Dvorani Smederevo, gde je odigrana revijalna utakmica, u okviru obeležavanja vrednog jubileja, šest decenija postojanja KK Smederevo.

Trener Smedereva, Zoran Todorović, tom prilikom je uručio poklone reprezentativcima Nemanji Krstiću i Vasiliju Miciću, a predsednik slavljeničkog kluba, Milan Kragulj, darivao Romana Bruja, jednog od osnivača KK Smederevo.

U poluvremenu revijalne utakmice, prodefilovali su mnogobrojni polaznici škole košarke, a gromoglasnim aplauzom su pozdravljeni predstavnici različitih generacija smederevskih košarkaša i košarkašica.

Takođe, sekretar KS Regiona centralne Srbije, Dušan Đurić, uručio je pehar i medalje juniorima Smedereva za osvojeno treće mesto na juniorskom prvenstvu Srbije.

Revijalna utakmica između KK Smederevo 1953 i KK Mega Vizura završena je rezultatom 63:91 (17:20, 9:27, 13:24, 24:20).

Sledećeg vikenda počinje košarkaška sezona, kako na srpskoj sceni, tako i u Jadranskoj ligi. Košarkaši Smedereva u prvom kolu Prve lige u subotu gostuju Crnokosi iz Kosjerića. Dan kasnije, u nedelju od 19,00 časova u Dvorani Smederevo, Mega Vizura će na startu takmičenja u Jadranskoj ligi ugostiti jednog od najozbiljnijih kandidata za osvajanje šampionskog prstena, zagrebačku Cedevitu.

Utakmicom protiv Zagrepčana biće otvorena košarkaška sezona u Smederevu, pošto će Mega Vizura svoje utakmice kao domaćin u regionalnom takmičenju, ali i u Super ligi, igrati u gradu na Dunavu. Smederevci će tokom oktobra biti u prilici još dva puta da gledaju mečeve Jadranske lige. Nakon gostovanja Partizanu u drugom kolu, košarkaši Mega Vizure će 12. oktobra dočekati Igokeu, a nedelju dana kasnije slovenačku Krku.

Izvor: smederevo.org.rs