Sednica Gradskog veća


02. novembar 2011. DRUŠTVO – Na 112. sednici članovi Gradskog veća razmatrali su 11 tačaka dnevnog reda, medju kojima su preovladjivale teme iz komunalne oblasti. Najviše je bilo odluka koje su se odnosile na poslovanje Vodovoda i Komunalca,na lokalne komunalnie takse , gasifikaciju i promene pravaca državnih puteva.

Izmena odluke o lokalnim komunalnim taksama, koju je usvojilo Gradsko vće i prosledilo Skupštini grada, odnosi se na koriščenje obale u poslovne svrhe. Izlazeći u susret kompanijama koje se bave pretovarom robe u Luci Smederevo, Gradska uprava je pronašla kompromisno rešenje. Izmenom tarife 6, utvrdjena je cena od 5 dinara dnevno po dužnom metru, kao i cena po metru kvadratom za manipulativni prostor koja iznosi 5o para.

Na 112. sednici članovi Gradskog veća su pozitivno odgovorili i na zahteve pojedinih auto- taksi prevoznika, kao i ma zahtev direkcije za izgradnju da se reprogramiraju dugovanja po osnovu naknade za korščenje grajevinskog zemljišta firmama koje su iskazale gubitak.jedna od značajnih tačaka dnevnog reda bila je informacija o raspodeli budzetskih sredstava na ime donacija sportskim organizacijama i klubovima za ovu godinu.Tim povodom gradonačelnik je izjavio da je FK Smederevo za sada obezbedjena suma od 4 miliona dinara. On je dodao da je dobijena i saglasnost stečajnog upravnika da se pr0ihvati donacija Fudbalskog saveza Srbije u vidu reflektora za smederevski stadion vrednih 100. 000 evra, čime bi on ispunio standarde UEF-e za odrigravanje noćnih utakmica.

U nastavku sednice data je saglasnost na dopunu programa JKP Vodovod zbog potrebe da se urade glavni projekti za vodosnabdevanje sela Lugavčina, Osipaonica i Saraorci, za koje 80 odsto sredstava obezbedjuje Republička direkcija za vode. Pred odbornicima skupštine grada naći će se i aktzelna pitanja iz oblasti rada i poslovanja Komunalca, pošto su članovi Gradskog veća usvojili izveštaj o poslovanju, zaključni račun i dali saglasnost na odluke o uskladjivanju osnovnog kapitala i o usvajanju nacrta ugovora o podeli tog preduzeća. Reč je o stvaranju preduslova na osnovu kojih novoformirana preduzeća mogu da se registruju kao privredni subjekti.

Izmedju ostalog, iz nadležnosti Gradskog veća , posebna pažnja je posvećena programu gasifikacije kao i promeni pravaca državnih puteva.

Izvor: Televizija Smederevo