Sedmo kolo 5. Smederevske lige u streljaštvu


23. maj 2013. SPORT – Na strelištu Hali sportova Smederevo večeras će biti održano poslednje sedmo redovno kolo pete, tradicionalna smederevske lige u streljaštvu, u standardnim terminima: prva partija počinje u 19:15, a druga u 20:15.

Peta Smederevska liga u streljaštvu koja je počela 1. marta biće završena sutra u petak 24. juna finalnim gađanjima u ženskoj i muškoj konkurenciji, nakon čega će biti proglašeni i najbolji pojednici i ekipe u obe konkurenecije. Finale smederevskog Kup-a u kome nastupa 8 najboljih u ženskoj i muškoj kategoriji je od 19 časova. Najbolji plasman se određuje bez odbijanja najlošijeg kola, što znači da u generalni plasman ulazi svih 7 kola lige. U finalu se gađa 10 dijabola uz probu koja traje 8 minuta. Ocena pogodaka će se vršiti na ceo pogodak (bez decimala). Pobednik KUP-a je onaj strelac koji ima najbolji rezultat od 10 dijabola. Finale se sprovodi po pravilniku Streljačkog saveza Srbije. Organizatori smederevske streljačke družine „Smederevo“ i „Heroj Srba – Bezbednost“ osvajača Kup-a u ženskoj i muškoj kategoriji nagradiće posebnim peharom. U konačnom bodovanju za plasman pojedinačno i ekipno računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola. Proglašenje pobednika je u 20 časova.

Ove godine u muškoj konkurenciji takmičile su se ekipe: „Kore MIG“, „Elektromorava“, „Železara“, ZC „Sveti Luka“, JKP „Vodovod“, „Heroj Srba-Bezbednost“, „NSGNM“, „JIM-L“ i novajlije „Sportska hala“ i „Otpisani“. U ženskoj konkurenciji ekipe ZC „Sveti Luka“, „Železara“, JKP „Vodovod“, „Megaformat“ i dve nove ekipe „Prijatelji NSGNM“ i „Vile“, više od 50 pojedinica u obe konkurencije.

Pozivamo Vas na finale V Smederevske lige u streljaštvu u petak 24. maja u 19 časova na Smederevskom strelištu. Nakon finala biće održano i proglašenje pobednika u uručenja pehara najboljim pojednicima i ekipama ovogodišnje lige.