Savez ponovo upozorio fudbalske klubove da izmire dugovanja


19. februar 2013. SPORT – Izvor: Agencija Tanjug – Fudbalski savez Srbije ponovo je upozorio klubove dužnike da izmire obaveze kako bi mogli da registruju igrače za nastavak sezone.

Odbor za hitna pitanja podsetio je da rok ističe u petak 22. februara i da više neće biti produživan. Jedini klubovi koji do sada nisu izmirili dugovanja su Crvena zvezda, Rad, Smederevo i Novi Pazar.

Na sastanku u Staroj Pazovi, kojim je predsedavao predsednik Tomislav Karadžić, dogovorene su sve tačke dnevnog reda predstojećeg Izvršnog odbora.

Za 25. februar zakazano je razmatranje finansijskog izveštaja od jula 2012. godine do narednog zasedanja Skupštine. Tada će se konkretizovati i sprovođenje Akcionog plana za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama, donošenje Pravilnika o radu Arbitražnog suda, kao i aktivnosti državne reprezentacije u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Odbor za hitna pitanja izabrao je i novo rukovodstvo Upravnog odbora Škole za fudbalske trenere. Za predsednika izabran je potpredsednik Saveza Ivan Ćurković, a za članove Miloljub Ostojić, Goran Milanović, Žarko Stevanović i Ratomir Babić.