Saslušan Goran Kljajević


13. april 2013. HRONIKA – Izvor: FoNet – Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da su danas saslušani bivši predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević i stečajni upravnik „Sartida“ Branislav Ignjatović.

Kljajević i Ignjatović su saslušani zbog sumnje da su prilikom prodaje železare u Smederevu i njenih zavisnih preduzeća, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, navodi Tužilaštvo.

Sudija za prethodni postupak nije prihvatio predlog tužilaštva za određivanje pritvora Kljajeviću i Ignjatoviću, već im je radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka odredio meru zabrane napuštanja boravišta.

Tužilaštvo je naredbom obustavilo istragu protiv Dušana Marčićeva, koja je protiv njega vođena u Višem sudu u Beogradu zbog krivičnog dela kršenje zakona od strane sudije iz člana 360 KZ, jer je pre ustupanja predmeta na nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja.

U vezi sa prodajom “Sartida”, Tužilaštvo je pokrenulo istragu i protiv Nemanje Kolesara 30. marta zbog istog krivičnog dela, te će se portiv svih okrivljenih istraga nastaviti u jednistvenom postupku.