Saška iz Prvog glasa Srbije: “Plakala sam celu noć, žao mi je što se ovako završilo”


27.decembar 2012. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Čim sam propala kroz rupu, iza scene su me dočekali Ivan i Mirna, kojima sam poletela u zagrljaj i počela da plačem. Ne zato što sam razočarana što sam ispala, već što je celoj priči došao kraj: našem druženju, svemu… – priča za „Blic“ Saška Janković iz Smedereva, finalistkinja „Prvog glasa Srbije“ čija je eliminacija u subotu dosad najviše razbuktala strasti.

Kada je u subotu uveče čula imena duelista, Saška je, priznaje, bila iznenađena.

– Nisam očekivala da u duelu završimo Mirna i ja. Bilo je izuzetno teško nadmetati se sa tako odličnim vokalom i pre svega bliskim prijateljem. Mirnu sam iza kamera zagrlila i čestitala joj, a kasnije smo sa koreografom, plesačima i ostalim takmičarima otišli da proslavimo njen uspeh u jednom beogradskom klubu – otkriva Saška.

Saška još nije videla porodicu. Ostala je u Beogradu, gde inače i živi, ali uskoro planira da ode u Smederevo.

– Čula sam se s tatom, prijateljima i momkom i svi me hvale, što mi mnogo znači. Smatram se bogatom osobom jer oko sebe imam toliko dragih ljudi, a naravno, srećna sam i zbog podrške fanova – kaže Saška.

Kako kaže, posebno joj je drago što je žiri pohvalio njene nastupe i okarakterisao je kao talentovanog pevača.

– Žiri je u subotu imao zaista težak zadatak i razumem zašto su bili besni na publiku. Ipak, i oni su svesni da na pravila glasanja ne mogu da utiču. Ipak, sve je to deo šoua koji će se jednog dana završiti, a najbitnije je ono što dolazi kasnije – napominje Saška.

Predsednik žirija Vlado Georgiev poručio je Saški putem Tvitera da su vrata njegovog studija za nju otvorena.

– Vladina ponuda me je obradovala. Nisam to bukvalno shvatila kao poziv na saradnju, ali volela bih da ga posetim u studiju i da zajedno otpevamo nešto. Bila bi mi čast da od njega, kao iskusnog kantautora, dobijem savet kako da plasiram svoju muziku. Takođe, kao veliki ljubitelj životinja, volela bih da upoznam i Vladinu mačku – šali se Saška Janković, koja je inače veliki ljubitelj životinja i ima dva psa i dva morska praseta.

A posebno priznanje Saški je stiglo od Dženifer Hadson čiju je pesmu „One Night Only” otpevala u duelu. Američka pevačica je putem Tvitera poručila Saški: „Odličan posao!” što joj je, kako kaže, najveća nagrada.

– I dalje ne znam kako je Dženifer Hadson čula za mene i moje pevanje. Njenu poruku sam ugledala oko pola pet ujutru i nisam mogla da verujem da se takva svetska zvezda uopšte obratila nekome iz Srbije – kaže bivša takmičarka.