Saša Vasić: Imun sam na nepristojne ponude


11. decembar 2013. KULTURA – Za sve one koji vole “malo drugačiju muziku”, muzičar Saša Vasić (46) prirediće prednovogodišnji koncert u petak, 13. decembra, u smederevskom Kulturnom centru i dan kasnije u istoj ustanovi u Inđiji. Publici poznat kao izvođač hitova poput “Samo ću s tobom trajati”, “Život si mi dala ti” i “Ko lijana”, nagrađivani kompozitor planira da na predstojećim nastupima ugosti muzičare iz grada u kojem će svirati. Tako će mu u Smederevu društvo na sceni praviti Saška Janković, Zoran Milenković, grupa “Alogija”, Aleksandar Mitrović (gitara), Bojan Turkić (klavir) i Aleksandar Prokić (violina).

– Želja mi je da promovišem mlade i talentovane ljude, a što se tiče repertoara, neće biti mnogo iznenađenja. Publika može da očekuje koncert moje autorske muzike – kaže za “Novosti” Vasić, koji uveliko radi na pesmama za novi album.

Poslednji nastup u Beogradu održao je pre četiri godine na Terazijama, na kojem je promovisao poslednji CD “Možda…”. Poznati Kruševljanin otkriva da će sledeće godine, najverovatnije, zapevati Beograđanima nove pesme.

– Stalno pravim muziku, što za sebe, što za druge izvođače i dokumentarne filmove. Nedavno sam sa gudačima izveo 15 starih pesama, što mi se mnogo dopalo i razmišljam da to snimim. Radim uveliko na kompozicijama za novi album. Samokritičan sam i bitno mi je da budem zadovoljan onim što ću ponuditi publici. Tek tada ću ući u studio. Voleo bih da album izađe sledeće godine, ali u današnje vreme ne treba ništa obećavati zbog faktora na koje ne možete uticati – iskren je Saša.

Pevač ističe da je zadovoljan onim što radi i da se u Srbiji može živeti od kvalitetne muzike, ali daleko ispod standarda koje imaju kreatori i izvođači komercijalnih nota.

– Zarađujem i živim od muzike već 21 godinu i nemam drugi posao. Nikada ga nisam ni imao. Može da se živi, samo je pitanje šta je ono što vas zadovoljava. Vila sa bazenom i telohraniteljima ili pristojan život. To je stvar afiniteta, ali i kompromisa. Imao sam i ja nepristojne ponude. Pitaju me i danas što ne idem u taj i taj rijaliti, što se ne slikam i ne snimim duet sa nekom popularnom zvezdom. Treba voleti sebe i gledati svoja posla. Uspeh je samo u dobroj pesmi. Možeš da pevaš kao slavuj, ali ako nju nemaš – ne vredi ti ništa. Pesme koje sam uradio pre 15 godina i danas se slušaju, zato opstajem sve ove godine. Uvek sam radio predano i nikada nisam bio površan u muzici. Kvalitetna muzika i iskreno ophođenje prema poslu i ljudima koji poštuju ono što radim. To je moja mantra. Kompromisa nikada nije bilo u mom životu. I neće – poručuje Vasić.

Izvor: novosti.rs