Saopštenje navijača FK Smederevo


30. mart 2015. SPORT – U saopštenju koje smo dobili od navijača FK “Smederevo” kaže se sledeće:

“Povodom sve učestalijih napada, mnogih navodnih fudbalskih radnika, na FK Smederevo 1924, navijači ovog kluba žele da se obrate smederevskoj javnosti. Preko pojedinih medija, društvenih mreža i gradskih priča, u poslednjih par nedelja, vršena je kampanja uperena protiv našeg voljenog kluba. Dok se drugi koji imaju veze sa klubom ne oglašavaju povodom ovoga, iz njima znanih razloga, mi ne možemo, niti ćemo ćutati kada je u pitanju ono što volimo. Nikome nećemo dozvoliti da lažima omalovažava klub koji je osnovan pre više od devet decenija i koji je začetnik fudbala u Smederevu. Molimo sve koji šire negativnu atmosferu oko kluba da prestanu sa degradiranjem FK-a, jer ne štete samo jednom klubu, već celokupnom fudbalu u Smederevu. Mi znamo da je u ovom gradu “u modi” pljuvanje i omalovažavanje nečijeg rada, ali dotičnima bi bolje bilo da pomognu, a ne da uporno odmažu.

Posebno se obraćamo Gospodinu M. Lukiću i molimo ga da prestane da priča protiv FK Smedereva 1924, jer on nije u njemu i nikada neće ni biti, ako se za to pitaju navijači, iako je već pokušavao da se uključi u rad FK-a. Pošto se predstavlja kao veliki fudbalski radnik postavili bismo mu par pitanja:

1. Zašto se fubalski klub u Suvodolu ugasio?

2. Zašto su vas isterali iz fudbalskog kluba Mihajlovac?

3. Zašto su vas isterali iz fudbalskog kluba Radinac?

4. Kako je moguće da fudbalski klub Vranovo, u kome ste trenutno, odlaže prvo kolo i da prvenstvo počinje od drugog kola? Da li to ima veze sa tim da vam tri igrača imaju parne kartone i ne mogu da igraju u prvom kolu?

5. Da li ste Vi kao član gradskog veća naložili svom direktoru Sportskog centra da uplaćuje novac FK Vranovo?

Navijači Smedereva nikada neće ćutati dok drugi urušavaju ugled fudbalskog kluba Smederevo 1924 i pozivaju sve građane da podrže naš gradski klub, a ne da ga urušavaju, jer mi drugi nemamo, niti ga želimo.

Navijači Smedereva”