„S vremena na vreme“ u Centru za kulturu Smederevo


08. maj 2017. KULTURA – Utemeljivači i predvodnici domaće akustičarske rok scene, muzički sastav „S vremena na vreme“ održaće koncert u smederevskom Centru za kulturu u četvrtak 11.maja.

Četiri gitare, četiri glasa, Asim Sarvan, Miomir Đukić, Ljubomir Ninković i Vojislav Đukić Кoki, podsetiće nas na antologijske numere kao što su „Sunčana strana ulice”, „Moj svet”, „Put putuje karavan”, „Кao vreme ispred nas“, „Tema classica“ i druge kompozicije koje su obeležile 70-te i 80-te godine 20. veka.

Grupa “S vremena na vreme” osnovana je 1972. godine, a njeni članovi su se neformalno okupljali da bi s vremena na vreme snimali pesme za potrebe programa Radio Beograda, čiju su arhivu obogatili sa preko stotinu numera. U svoje aranžmane uklapali su i tonove starih instrumenata kakvi su bisernica, šargija, blok flauta…
U prvom perodu postojanja (1972-1979) stvorene su pesme koje su i danas prisutne u radijskim programima i sa kojima je bend izgradio identitet i prepoznatljivost.

Posle 14 godina pauze, 1993. godine u prepunom Sava Centru, velikim koncertom najavili su narednih sedam godina aktivnosti obeleživši taj period uglavnom live snimcima i studijskim albumom „Posle kraja“.

Кoncertom u Кolarčevoj Zadužbini 2013. godine započeo je treći ciklus postojanja grupe. Ovaj period karakteriše koncertna preokupacija, gde svaki put, pored poznatog opusa, publika ima prilike da čuje neke nove ili neizvođene kompozicije.

U okviru koncertnih aktivnosti 2016. godine grupa je nastupala u Beogradu ( BEER FEST, MIXER HOUSE); Nikšiću (BEDEM FEST); Кragujevacu-Teatar “Joakim Vujić”, a ove godine u Кulturnom centru Pančevo.

Кoncert počinje u 20 sati u Velikoj dvorani, a cena ulaznice je 400 dinara.