Rukometaši Tehničke škole na Svetskom prvenstvu


20. jun 2014. SPORT – Mladi smederevski rukometaši izborili su pravo nastupa na najvećoj svetskoj smotri osvajanjem titule prvaka države, pa će tako, pored grada Smedereva, na ovom takmičenju predstavljati i Srbiju.

Trener ekipe, Sanja Panić, očekuje od svojih učenika da na pravi način reprezentuju svoj grad i zemlju iz koje dolaze, iako će biti najmlađi tim na Svetskom prvenstvu.

„Svetsko prvenstvo je veoma jako takmičenje, pošto će na njemu nastupiti školske reprezentacije najjačih rukometnih sila. Naša ekipa nema imperativ rezultata, pošto nastupamo sa kadetima, a za protivnike ćemo imati juniorke selekcije. Bez obzira na ovu činjenicu, od svojih učenika očekujem da pruže maksimum na svakoj utakmici, a da li će to biti dovoljno za eventualni plasman u četvrtfinale, videćemo”, rekla je Sanja Panić, trener mladih rukometaša.

Rukometaši Tehničke škole u Tursku kreću u petak, a ekipa broji 14 igrača, budućih nada smederevskog, ali i srpskog rukometa.

Pokrovitelj odlaska mladih Smederevaca na Svetsko prvenstvo srednjih škola u rukometu je Grad Smederevo, a značajnu pomoć pružili su privredni subjekti i privatni preduzetnici.

Izvor: smederevo.org.rs