RTV Smederevo u štrajku


RTV Smederevo od jutros u štrajku. Zaposleni traže isplatu zarade od početka godine, saopšteno u prvoj informativnoj emisiji te medijske kuće.

Program RTV Smederevo jutros je počeo vešću o štrajku, a voditelj je nagladsio da će informativni program od danas imati samo tu vest.

“Zaposleni u RTV Smederevo primorani su da štrajkom štite svoja prava, pročitao je spiker, navodeći da zaposleni traže isplatu zarada od početka godine, topli obrok od juna prošle godine, regres za 2010. i isplatu putnih troškova.

Lider koalicije “Za bolje Smederevo”, Milan Lukić kupio je radio Smederevo na aukciji u decembru 2009. kasnije i nedeljnik “Naš glas”, a u martu ove godine počeo je i sa emitovanjem tv programa.

Radio Smederevo ima 11 zaposlenih, a od toga četiri novinara koji pripremaju radijski i tv program. Na skupštini deoničara, u martu ove godine, za direktora RTV Smederevo izabrana je direktorka nedeljnika “Naš glas” Vesna Ristić.

NUNS podržao štrajk

Štrajk zaposlenih u RTV Smederevo podržalo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

To udruženje podseća, u saopštenju, da se neisplaćivanjem zarada i drugih naknada zaposlenima najgrublje krše njihova radna prava.

NUNS poziva vlasnika RTV Smederevo Milana Lukića da najhitnije ispuni opravdane zahteve štrajkača.