Rok kamp za devojčice gostuje u Smederevu


22. jun 2017. KULTURA – U petak, 23. juna od 17 časova u bioskopskoj sali Centra za kulturu Smederevo naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.

Rok kamp za devojčice, prvi takve vrste u Srbiji i u celom regionu održaće se od 21. do 27. avgusta na Avali kod Beograda. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina iz svih delova Srbije mogu se prijaviti za učenje i usavršavanje sviranja bubnja, gitare, bas gitare ili klavijatura. Svoje nove veštine pokazaće na zajedničkom nastupu na otvorenoj sceni odmarališta “Šuplja stena” na Avali kod Beograda 27. avgusta.

Poziv za učešće devojčica na kampu trenutno je otvoren i trajaće do 25. juna. Sve zaintersovane devojčice pozvane su da sa mamama, tatama, bakama, dekama, tetkama dođu da saznaju više o kampu i prijave se za učešće u petak, 23. juna od 17 časova u bioskopskoj sali Centra za kulturu Smederevo.

Prijava je jednostavna i sastoji iz tri dela: popunjavanja formulara, snimanja kratkog videa u kojem se devojčica ukratko predstavi i potpisivanja saglasnosti roditelja. Takođe, moguće je i prijaviti devojčicu na licu mesta u petak. Ceo tekst konkursa nalazi se na sajtu www.femix.info gde će biti objavljen i spisak odabranih učesnica.

Prvi Rock ‘n’ Roll Camp for Girls osnovan je u Portlandu pre više od 15 godina. Svetska Girls Rock Camp asocijacija okuplja 86 kampova na 5 kontinenata i očekuje se da će i kamp u Srbiji uskoro postati deo ove svetske mreže. Oni prate i podržavaju pokretanje Rok kampa za devojčice u Srbiji, a posebnu podršku daje evropski komitet ove svetske asocijacije, kao i koleginice iz švedske mreže rok kampova za devojčice Popkollo.

Projekat Prvog rok kampa za devojčice u ovom delu Evrope je jedan od deset pobednika konkursa Klub Superste za 2016. u okviru programa SUPERSTE.NET. Prijatelji kampa su beogradska Opština Vračar, Disciplina, Rekonstrukcija Ženski fond, i mnogi pojedinci. Iza kampa stoji tim mladih u okviru programa za afirmaciju ženskog stvarlaštva FEMIX koje možete kontaktirati za više informacija na femixinfo@gmail.com ili pozovite na 060/3338-160.

Kontakt za više informacija:

Maša Peruničić,

femixinfo@gmail.com

060/3338-160

 

www.femix.info

https://www.facebook.com/rokkampdevojcice/

Tekst konkursa za učešće na kampu: https://drive.google.com/drive/folders/0B-SvJ-ArOM10WXI1MlZUME5lVmc