Rođendan “Naše Radosti”


18. oktobar 2012. DRUŠTVO – Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi Naša radost u Smederevu obeležili su u petak 68. rođendan.

Direktorka Predškolske ustanove Naša radost, Mirjana Ćosić, pozdravila je goste i zahvalila se što su, svojim dolaskom, uveličali proslavu.

„Od početka do danas, mi smo rasli i stvarali, množili osmehe i broj dece“, rekla je, pored ostalog, direktorka Ćosić.

Predsednik Skupštine grada Smedereva, Branče Stojanović, čestitajući domaćinima rođendan, istakao je važnu ulogu koju ova ustanova ima.

„Vaša misija je izuzetno značajna. Ispred rukovodstva Grada, želim da vam zahvalim na tome i pozdravljam što su prisutni i bivši rukovodioci i saradnici. Činjenica je da ništa ne počinje od danas i 68 godina predstavlja istoriju, pa verujem da je za svaki vremenski period neko od vaših prethodnika zaslužan“, poručio je Stojanović.

On je naglasio da se u ovoj ustanovi aktivno radi na poboljšanju uslova rada i pozdravio otvaranje mešovitih grupa za najmlađe po smederevskim selima.

Stojanović je najavio novi objekat u Radincu i podsetio na težnju koalicije na vlasti, u vezi sa stvaranjem približno kvalitetnih uslova za svu decu, bez obzira da li žive na selu ili u gradu.

„Želim vam da nastavite da radite, kao što ste do sada činili, a lokalna samouprava mora da ceni rad i vašu stručnost, uz nadu da ćete i dalje imati brz i dinamičan razvoj i, ono što je najvažnije, želim da ima još više dece“, zaključio je Stojanović.

Mališani i njihovi vaspitači potom su za goste pripremili zanimljiv muzički i sportski program.

U okviru Predškolske ustanove Naša radost, u sedam objekata u gradu i dva u selima, sa dvanaest mešovitih grupa u seoskim mesnim zajednicam, svoja prva znanja stiče oko 2.500 dece.

Izvor: smederevo.org.rs