Ristovski: Pobeda veliki podstrek


29. april 2013. SPORT – Novi trener Smedereva Ljubomir Ristovski izjavio je da je pobeda BSK-a iz Borče od 2:0, najlepša moguća nagrada za sve u klubu i veliki podstrek za budućnost.

To je inače bila prva pobeda Smedereva od novembra u Superligi.

“Nije lako raditi i trenirati u besparici, logično je da u takvim uslovima ni moral igrača nije na najvišem nivou i upravo u tom kontekstu ova pobeda nam svima mnogo znači, od igrača, preko stručnog štaba, ekonoma, svima u klubu”, rekao je Ristovski.

“Sad je mnogo lakše i ovaj trijumf biće nam veliki podstrek do kraja sezone, ali i za narednu, u kojoj se nadam ekspresnom povratku u Superligu”, dodao je on.

On je dodao da nijednog trenutka nije razmišljao da odbije ponudu Smederevaca, iako je znao da dolazi u ekipu koja je već ispala.

“Prihvatio sam da preuzmem klub, da do kraja sezone snimim situaciju, da vidim na koje igrače mogu da računam sledeće sezone. Nadam se da ćemo uspeti da zatvorimo finansijsku konstrukciju i da će nam i grad pomoći. Ipak je Smederevo klub sa tradicijom, ne tako davno osvajač Kupa i učesnik evropskih takmičenja”, poručio je Ristovski.

Smederevo je četvrti superligaški tim u kojem radi ovaj mladi stručnjak, koji je prethodno sedeo na klupi Spartaka iz Subotice, Vojvodine i Novog Pazara.

Smedervci u 26. kolu Superlige, naredne subote, gostuju Donjem Sremu.

Izvor. B92, Tanjug