Rezultati prvog kola 5. Smederevske lige u streljaštvu


02. mart 2013. SPORT – Na strelištu u Smederevu sinoć je počela peta, tradicionalna smederevska liga u streljaštvu, u organizaciji Streljačkih družina „Smederevo“ i „Heroj Srba-Bezbednost“, koja je ove godine okupila deset ekipa u muškoj i šest ekipa u ženskoj konkurenciji, dok će se pojedinačno takmičiti više od 50 strelaca.

U prvom kolu u muškoj konkurenciji nastupile su ekipe: „Kore MIG“, „Elektromorava“, „Železara“, ZC „Sveti Luka“, JKP „Vodovod“, „Heroj Srba-Bezbednost“, „NSGNM“, „JIM-L“ i novajlije „Sportska hala“ i „Otpisani“. U ženskoj konkurenciji takmiče se ZC „Sveti Luka“, „Železara“, JKP „Vodovod“, „Megaformat“ i dve nove ekipe „Prijatelji NSGNM“ i „Vile“.
U pojedinačnoj konkurenciji kod muškaraca i dalje dominira Novica Petrović (Kore Mig) koji je i sinoć bio najbolji sa odličnim rezultatom od 187 krugova. Sa sedam krugova manje odnosno sa rezultatom od 180 krugova Borivoje Provčin („Heroj Srba – Bezbednost“) bio je drugi, a na trećem mestu je Novica Popović („Elektromorava“) sa 179 krugova. Kod žena Milica Dragić iz ekipe „Železare“ bila je prva sa 170 krugova, Jelena Tasić (Megaformat) bila je druga sa 167 krugova, a treća sa 166 krugova je Marina Vasić, takođe iz ekipe „Železare“.

U ekipnoj konkurenciji, kod muškaraca je na prvom mestu ekipa „Kore Mig“ (Novica Petrović, Radoslav Mirković i Dobrica Dabić) sa 526 krugova, na drugom mestu ekipa „Elektromorave“ (Saša Mišić, Milorad Bugarić i Novica Popović) sa 521 krugom, a na trećem mestu ekipa „Železare“ (Dejan Adamović, Dragomir Jeremić i Dušan Dragić) sa 501 krugom. Kod žena prošlogodišnje šampionke ekipa „Megaformat“ (Jelena Tasić, Marija Aničić i Lidija Dejanović) kreće u odbranu titule sa prvog mesta, rezultatom od 493 kruga, nova i najmlađa ekipa lige „Vile“ (Anđelina Simović, Marija Branković i Jovana Bajčić) sa 484 kruga je na drugom mestu, a treća je ekipa „Železare“ (Milica Dragić, Marina Basić i Vinka Cvetković Vasić) sa 480 krugova.

Po ostvarenim rezultatima Smederevska liga u streljaštvu je među najboljima u Srbiji. Pored naše lige ovakav vid takmičenja postoji u još samo tri grada u Srbiji. Beogradska liga koja ima tradiciju dugu 17 godina, Pančevačka koja postoji 12 godina i Novosadska koja se ove godine održava po treći put.

Liga se puca po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola za kadete i kadetkinje, a strelci se takmiče u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Računa se 5 najboljih rezultata iz 7 kola. Liga se završava 24. maja, kada će se pucati sedmo poslednje kolo i finale u kome nastupa po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizacioni odbor Lige odlučio je da kotizacija za nastup u Ligi ostane nepromenjena i iznosi 3.000,00 dinara po jednom strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija.

Za ovu cenu organizatori su u obavezi da obezbede nagrade, pehare i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i pehare i diplome za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji. Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening. Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije.

Sve zainteresovane radne organizacije, pojedinci, bivši strelci i rekreativci mogu da se prijave za učešće u petoj Smederevskoj ligi na telefon Streljačke družine Smederevo 4621-956 ili na mob. 064/380-12-23.
Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.

Drugo kolo lige održaće se 15. marta.