Rezultati I kola VI Smederevske lige u streljaštvu


29. decembar 2013. SPORT – Prvo kolo šeste Smederevske lige u streljaštvu, u organizaciji SD „Smederevo“ i SK „Heroj Srba – Bezbednost“, održano jeove nedelje na smederevskom strelištu. Pobedili su, za sada još uvek neprikosnoveni na prvom mestu svih prethodnih liga, Novica Petrović (Kore-MIG) sa 184 kruga u muškoj konkurenciji i Milena Kitić (Internacionalna policijska asocijacija (skraćeno IPA)) sa 176 krugova u ženskoj konkurenciji. Drugo mesto kod muškaraca zauzeo je Borivoje Provčin (Prijatelji Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine (skraćeno Prijatelji NSGNM)) sa 182 kruga, a treći je bio Dragan Florić (SK „Heroj Srba – Bezbednost“) sa 179 krugova, koliko je imao i četvrtoplasirani Radoslav Mirković, ali sa slabijom poslednjom serijom. U ženskoj konkurenciji druga je bila Marija Aničić (Prijatelji NSGNM) sa 172 kruga, a treća Marina Vasić (Železara) sa 171 krugom. Dobri rezultati već na prvom kolu lige nagoveštavaju uzbudljiv nastavak naredne godine.

Ekipno, kod muškaraca najbolja je bila ekipa Kore-Mig (Novica Petrović, Radoslav Mirković i Saša Ilić) sa 538 krugova, a kod damaPrijatelji NSGNM (Marija Aničić, Ljiljana Adžić, Jelena Tasić i Lidija Dejanović (rezerva)) sa 486 krugova. Drugo mesto kod muškaraca osvojila je ekipa Prijatelji NSGNM (Borivoje Provčin, Dragan Gačpar i Siniša Radanočević) sa 507 krugova, dok je treće mesto osvojila ekipa Ekvilibrijum (Uroš Dimitrijević, Goran Nikolčević i Vladimir Perišić, novajlije u ligi, sa 499 krugova. U ženskoj konkurenciji, druga je bila ekipa IPA Smederevo (Milena Kitić, Snežana Milovanović, Jelena Kocić i Ivana Matejić (rezerva)) sa 471 krugom, a treća ekipaZdravstvenog centra „Sveti Luka“ (Tanja Đorđević, Vesna Nešić i Roza Milenković) sa 459 krugova.
Nastupilo je ukupno 37 strelaca (21 u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji), raspoređenih u šest muških i pet ženskih ekipa. Na sledećem kolu lige očekuje se da učestvuje još strelaca u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, pre svih odlične muške ekipe Elektromorave, zatim Hale Smederevo i standardnih učesnika od prve lige muške i ženske ekipe Vodovoda.

Drugo kolo lige održaće se 31. januara. Liga ima ukupno 7 kola, od kojih se pet boduje za rezultat, tako da je još uvek moguće prijaviti se pojedinačno i ekipno za takmičenje. Kotizacija za nastup u Ligi je nepromenjena i iznosi 3.000 dinara po jednom strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija. Zainteresovani mogu da se prijave na telefon Streljačke družine Smederevo 4621-956 ili na mob. 064/380-12-23 do 31. januara 2014. godine. Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.

Liga se završava krajem maja, kada će se pucati sedmo poslednje kolo i finale, odnosno Smederevski kup, u kome nastupa po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji.