Rezultati Gradskog prvenstva u streljaštvu za osnovne i srednje škole


14. mart 2014. SPORT – Na Prvenstvu Smedereva za đake, serijskom vadušnom puškom, na smederevskom strelištu, učestvovalo je 48 osnovaca iz šest gradskih i tri seoske škole i 16 srednjoškolaca iz tri škole.

Prvi su na vatrenu liniju izašli đaci osnovnih škola. Kod kadeta pobedio je Veljko Ilić („Sveti Sava“) sa 174 kruga, drugi je bio Aleksandar Dimić („Branislav Nušić“), a treći Luka Jevtić („Dositej Obradović“) sa 164 kruga, koliko je imao i njegov drug iz škole Petar Adamović, ali sa manjim brojem centara, pošto su imali i identične serije. U konkurenciji kadeta takmičilo se 38 strelaca. U konkurenciji kadetkinja zlatnu medalju je osvojila Natalija Tasić („Dr Jovan Cvijić“) sa 172 kruga, srebrnu Katarina Milovanović („Branislav Nušić“) sa 162 kruga, a bronzanu Jovana Lazić („Dr Jovan Cvijić“) sa 159 krugova. Nastupilo je 10 kadetkinja.

Ekipno kod kadeta, kao i prošle godine, najbolja je bila ekipa OŠ „Dositej Obradović“ (Petar Adamović, Luka Jevtić i Miloš Nikolić) sa 476 krugova. Druga je bila OŠ „Sveti Sava“ (Veljko Ilić, Dušan Bojić i Stefan Vukić) sa 470 krugova, a treća OŠ „Branislav Nušić“ (Aleksandar Dimić, Ivan David i Luka Nekić) sa 439 krugova. Takmičilo se osam ekipa kadeta. Kod kadetkinja pobedila je ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (Natalija Tasić, Jovana Lazić i Iva Jovanović) sa 480 krugova, druga je bila OŠ „Branislav Nušić“ (Katarina Milovanović, Katarina Stefanović i Teodora Čakarević) sa 412 krugova, a treća OŠ „Sveti Sava“ (Marija Petrović, Sofija Đuzić i Anđela Đorđević) sa 386 krugova. Takmičile su se tri ekipe kadetkinja.

U drugoj partiji nastupali su srednjoškolci. Kod omladinaca, kao i prošle godine, najbolji je bio Pavle Marković (Tehnička škola) sa 259 krugova, drugi je bio Filip Sitaš (Tehnička škola) sa 248 krugova, a treći Boban Bačić (Ekonomsko-trgovinska škola) sa 237 krugova. I kod omladinki, kao i lane, najbolja je bila Jelena Jakovljević (Tehnička škola) sa 276 krugova, druga je bila Jelena Rajković (Gimnazija) sa 261 krugom, a treća Danica Denić (Gimnazija) sa 254 kruga. U obe kategorije srednjoškolaca bilo je po osam strelaca.

Ekipno, prvaci u muškoj konkurenciji su učenici Tehničke škole (Pavle Marković, Filip Sitaš i Luka Dimić) sa ukupnim rezultatom od 674 kruga. Oni su i prošle godine bili najbolji. Drugo mesto su osvojili učenici Ekonomsko-trgovinske škole (Igor Cvetković, Miloš Stanimirović i Boban Bačić) sa 588 krugova, a treće mesto sa rezultatom od 496 krugova zauzela je ekipa Gimnazije (Filip Marković i Marko Filipović). Kod devojaka, kao i lane, trijumfovala je ekipa Gimnazije (Jelena Rajković, Danica Denić i Milica Maletić) sa 766 krugova. Druge su bile učenice Tehničke škole (Jelena Jakovljević, Jovana Bajčić i Milica Simović) sa ukupnim rezultatom od 487 krugova.

Sve prvoplasirane ekipe i pojedinci kvalifikovali su se za Republičko školsko prvenstvo koje će se održati u Smederevu početkom aprila, kao i prošle godine.

Gradsko prvenstvo u streljaštvu održano je u organizaciji gradskog Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje, a tehnički organizator takmičenja je Streljačka družina „Smederevo“.