Rezultati drugog kola 5. Smederevske lige u streljaštvu


02. april 2013. SPORT – Na strelištu u Smederevu u petak je održano treće redovno kolo pete, tradicionalna smederevske lige u streljaštvu, koju organizuju smederevske streljačke družine „Smederevo“ i „Heroj Srba – Bezbednost“.

Situacija posle trećeg kola postaje sve zanimljivija sa promenama na vrhu tabele i u muškoj i ženskoj konkurenciji, pojedinačno i ekipno.

U petak je u muškoj konkurenciji najbolji bio Provčin Borivoje („Heroj Srba – Bezbednost“) sa 184 kruga. Novica Petrović („Kore Mig“) na drugom mestu imao je krug manje 183, a tri kruga manje u odnosu na drugog 180 imao je Novica Popović iz „Elektromorave“. Kod žena malo veće razlike. Prva je bila Anđelina Simović iz ekipe „Vile“ sa 175 krugova, druga Milena Kitić iz ekipe „Prijatelji NSGNM“ sa 169 krugova, a treća Lidija Dejanović iz „Megaformata“ sa 166 krugova, koliko je imala i Marina Vasić, iz ekipe „Železare“, ali sa slabijom drugom serijom.
U ekipnoj konkurenciji, kod muškaraca tri iste ekipe se sva tri kola i dalje bore za prve tri pozicije. U trećem kolu najbolja je bila ekipa „Kore Mig“, koja je u prošlom kolu bila prva sada je druga (Novica Petrović, Radoslav Mirković, Saša Ilić i Dobrica Dabić (rezerva) sa ukupnim rezultatom od 534 kruga, druga je bila ekipa „Heroj Srba – Bezbednost“ (Borivoje Provčin, Dragan Florić i Veljko Radosavljević) sa 522 kruga, a treća ekipa „Elektromorave“ (Saša Mišić, Novica Popović i Milorad Bugarić) sa 514 krugova. Kod žena u drugom kolu najbolja je bila najmlađa ekipa lige „Vile“ (Anđelina Simović, Marija Branković, Jelena Rajković i Jovana Bajčić (rezerva)) sa 493 kruga, a na drugom mestu je ekipa „Prijatelji NSGNM“ (Milena Kitić, Snežana Milovanović, Ivana Matejić i Jelena Kocić (rezerva) sa 492 kruga. Ekipa „Megaformat“ (Jelena Tasić, Marija Aničić i Lidija Dejanović) sa rezultatom od 484 kruga je treća.

Posle trećeg kola kod muškaraca Novica Petrović sa ukupnim rezultatom od 552 krugova pravi sve veću razliku u odnosu na konkurente za prvo mesto. Na drugom mestu je Saša Mišić sa 536 krugova, a treći Novica Popović sa 535 krugova. Kod žena posle trećeg kola na prvo mesto se probila Anđelina Simović sa 510 krugova, druga je Marina Vasić sa 504 kruga, treća Tatjana Đorđević sa 500 krugova. Na četvrtom mestu Milena Kitić sa ukupnim rezultatom iz tri kola od 497 krugova trudi se da se umeša u borbu za medalje, a od petog do čak jedanaestog mesta se vodi velika borba između strelkinja koje će se plasirati u finale među osam najboljih. Slično je i u muškoj konkurenciji.

Ekipno kod muškaraca posle tri kola vodi ekipa „Kore Mig“ sa 1588 krugova, druga je ekipa „Elektromorave“ sa 1.565 krugova, a treća ekipa „Heroj Srba – Bezbednost“ sa 1.539 krugova. Kod žena prva je ekipa „Vile“ sa 1.473 kruga, druga je ekipa „Megaformat“ sa 1.449 krugova, a treća ekipa „Prijatelji NSGNM“ sa 1.443 kruga. Ovom prilikom ekipni plasman odredili smo prema ukupnim rezultatima, ali konačan plasman ekipa odrediće se prema osvojenim bodovima.
Četvrto kolo lige održaće se u petak 12. aprila. Liga se završava 24. maja, kada će se pucati sedmo poslednje kolo i finale u kome nastupa po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji.