Renoviranje ambulante u Osipaonici


25. januar 2013. DRUŠTVO – Zahvaljujući inicijativi člana Gradskog veća grada Smedereva za resor zdravstva, dr Ivice Jevtića, meštani Osipaonice finansiraju radove na renoviranju starog dela ambulante u Osipaonici. Na taj način će se stvoriti uslovi za osnivanje mini doma zdravlja, što bi, pored planiranog i za šumadijska sela, značajno rasteretilo rad Doma zdravlja Smederevo.

Prema rečima dr Jevtića, izvode se radovi na novim elektro instalacijama, vodovodu i kanalizaciji, a uvodi se i telefonska linija. Biće uređen enterijer, zidovi, plafon i pod, nakon čega sledi krečenje kompletnih unutrašnjih i fasadnih zidova.

Rade se dva nova mokra čvora, za pacijente i za osoblje, a po završetku građevinskih radova, biće uvedeno i centralno grejanje, što će, uz prethodno rekonstruisani krov na celoj zgradi i ostale radove, omogućiti kvalitetne uslove zbrinjavanja pacijenata.

U novom prostoru, planirana je i mini laboratorija za osnovne hemijske analize krvi. Dečji lekar, ginekolog i internista, u narednom periodu, dolaziće nekoliko puta nedeljno.

„Uz već postojeću službu opšte medicine, koja dežura u dve smene, stomatologa, patronažnu i apotekarsku službu, stvoriće se uslovi za osnivanje mini doma zdravlja za stanovnike moravskog kraja, odnosno za oko 20.000 žitelja Saraoraca, Lugavčine, Osipaonice, Skobalja, Male Krsne i Vranova“, rekao je Jevtić za gradski sajt.

On je ocenio da se takav mini dom zdravlja planira i za sela šumadijskog kraja, što bi značajno rasteretilo rad Doma zdravlja Smederevo.

Novčana sredstva za renoviranje starog dela ambulante, prikupljen je iz donacija meštana Osipaonice.

Izvor: smederevo.org.rs